Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkával töltött padlizsán

Sonkával töltött padlizsán
Sonkával töltött padlizsán
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető étel. Sonka helyett tettem már bele párizsit, szalámit, vagy ami éppen volt itthon. Sütés után az ízek nagyszerűen harmonizálnak egymással.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki szaftosabban szereti, keverhet bele paradicsomlevet, vagy önthet rá  ketchupöt. Egyik sem árt az ízének és az állagának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk és hosszában félbevágjuk. A fél padlizsánok belsejét éles, hegyes késsel fél cm-enként hosszában bevagdossuk úgy, hogy a héj ne sérüljön. A réseket ízlésünknek megfelelően besózzuk. Félretesszük annyi időre, ameddig elkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát hosszában szeleteljük, majd apró kockákra vágjuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikakockákat, és összesütjük. Ezután keverjük bele a zúzott fokhagymát. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, vékony, keskeny szeletekre vágjuk a sonkát.
  3. A padlizsánrésekbe beleillesztjük a vékony sonkadarabokat. A fél padlizsánokat olívaolajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Rámerjük a hagymás paprikás zöldségragut, egy-egy csipet kakukkfűvel fűszerezzük, és meghintjük reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a padlizsán meg nem puhul, és a sajt aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 174
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsán töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
padlizsán 2 db
olívaolaj 2 ek
gépsonka 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 4 csipet
sajt 3 dkg
0 ízlés szerint