Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben pácolt csirke répával

Sörben pácolt csirke répával
Sörben pácolt csirke répával
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sörben pácolás sokak számára furcsa és visszataszító dolog lehet. Amikor meghallottam, én is húztam a számat, hogy én soha az életben nem fogok sörrel sütni, eleve nem szeretem, és nem akarom vele elrontani a húst. Aztán egyszer a párom meglepett vele, nagyon finom csirkecombokat sütött, és ki kellett találnom, mit tett bele. Eléggé meglepődtem, mikor elárulta, hogy sörrel sütötte. A sör íze egyáltalán nem érződik rajta, a hús nem lesz tőle keserű, viszont omlósan lágyra sül és különleges ízt kap. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt krumplit csináltam hozzá, amire rá lehet locsolni a szaftot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este bepácoljuk a húst, a csontoknál vékonyan bevágjuk, a felső és alsó combot kettévágjuk. A zsírt kivéve, minden hozzávalóval alaposan elkeverjük (a fokhagymát lereszeljük),, és letakart tálban a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap begyújtjuk a sütőt, és meghámozzuk a répát. Harmadoljuk, majd hosszában kettévágjuk őket. Kikenünk egy tepsit zsírral, és beleöntjük a húst az összes páclével együtt. A répákat úgy igazgatjuk el, hogy mellettük legyenek, és érintkezzenek a páclével.
  3. A tepsit alufóliával letakarjuk, 180 fokon sütjük 30 percig, majd levesszük a fóliát, és még további 20 percig sütjük, amíg ropogós lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 163
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörben pácolt csirkecomb, csirkeszárny répával, mustáros sörös csirkesült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

518
csirkecomb 2 db
csirkeszárny 6 db
sárgarépa 5 közepes db
sör 2 dl
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
barbecue szósz 10 ml
fokhagyma 1 közepes fej
mustár 2 ek
tárkony 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
sertészsír 2 ek