Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörbunda alatt sült karaj krumplival

Sörbunda alatt sült karaj krumplival
Sörbunda alatt sült karaj krumplival
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam már többféle sörös receptet, de én valami másfajtát szerettem volna csinálni. És íme, ez lett belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, majd jól megmossuk és besózzuk.
  2. Egy tálba tesszük a tojást, sört, sót, borsot, petrezselymet és a magyaros fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük habverővel.
  4. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  5. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk az alját.
  6. A hússzeleteket belemártogatjuk a masszába, majd lerakosgatjuk a tepsi aljára.
  7. A krumplit beleöntjük a masszába, összekeverjük, majd ráöntjük a hús tetejére.
  8. Alufóliával letakarjuk és kb. 30 percig így sütjük, majd leszedjük a fóliát és kb. 15-20 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 55 002
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 153
elkészítve: 70/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös bundájú sertéskaraj, rakott sertéskaraj burgonyával, krumpli és sertéshús sörös bunda alatt

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oduplaMutti
oduplaMutti Mon, 2014-09-29 17:27

Én mindig sárga héjú krumplit szoktam használni,az hamar fő és szaftosra. A püréhez pl alig kell törni.

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz Mon, 2014-06-02 11:27

Elkészítettem. A recept alapból jó, de az én ízlésemnek ez egy elég unalmas és száraz étel lett. Arra számítottam, hogy a sörtészta fogja megadni a szaftját az egésznek. Ha legközelebb megcsinálom, mindenképpen csempészek bele olajat/vajat, talán sajtot is. Ajánlom felturbózni még esetleg egy kis hagymával, fokhagyma gerezdekkel. + a burgonya recsegős maradt, azt a biztonság kedvéért a ráérősek főzzék elő! A recept mindenesetre kiindulási pontnak jó. Köszi a feltöltést! :)

Andrea 21
Andrea 21 Mon, 2014-05-12 08:50

Megcsináltam és nagyon finom lett. Bekerült a szakácskönyvembe :)

kovex
kovex / kovex Fri, 2012-09-07 20:45

heuréka!!!! 1 órája ülök a gép előtt és kerestem, hogy mit főzzek holnap...végre megtaláltam! köszönöm, köszönöm megmentettél! :)))

Baba02
Baba02 Mon, 2012-05-21 07:58

Elkészitettem csirkecombbólEgy kis ideig pácoltam a sörbundában,utána már elfelejtettem kifilézni!Igy is isteni finom lett,köszönet a recept megosztásáért:)
Üdv:Baba

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-05-21 09:15

Koszonom a pozitiv hozza szolast! Nagyon orulok, hogy izlett az elkeszitett etel!
Remelem talalsz meg a receptjeim kozott kedvedre valot!
Kellemes hetet kivanok:Moni

Baba02
Baba02 Fri, 2012-05-18 07:07

Szeretném kérdezni,hogy csirkecombból ismeg lehet csinálni!?Nincs itthon karaj,de ez a recept nagyon tetszik,s el szeretném késziteni!!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-05-18 08:54

Szerintem igen, csak akkor nem tudom mennyi ido alatt puhul meg, de csinalhatod azt, hogy kifilezed, ki veszed belole a csontot, es akkor egy az egyben meg lehet ugyanigy csinalni!
Kellemes napot:Moni

Randika
Randika / Randika Thu, 2012-05-17 18:59

nagyon guszti,én azért előtte kicsit előfőzöm a krumplit,mert néha sikerül olyan rossz fajtát vennünk,hogy úgy érzem soha nem fő át...

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-05-18 05:17

Hat igen, en is jartam amr meg krumplival,de szerencsere mostansag nincs bajom , azonkivul, hogy van olyan rossz minosegu, hogy a felet dobhatom ki pucolas kozben,mert tiszta fekete!))))))))))

563
sertés rövidkaraj 50 dkg
sör 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 8 evőkanál
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 1 kg