Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörkifli 2.- sajtos

Sörkifli 2.- sajtos
Sörkifli 2.- sajtos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Délmagyarország Nagy Süteményeskönyv 2. kiadványában szerepel. Egy receptbeküldő olvasó leírása alapján készült. Én már többször megsütöttem, sőt egyszer a sajt mellett apróra vágott medvehagymával hintettem meg. Isteni volt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl meglangyosított tejbe tesszük a cukrot, egy kevés lisztet és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a sóval, a többi langyos tejjel és a felfutott élesztővel. Hozzáadunk 1 ek puha vajat, és jól összegyúrjuk. Egy lágy masszát fogunk kapni, amelyet három cipóra ossztunk.
  3. Kilisztezett deszkán a cipókból egyenként kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk, amit megkenünk puha vajjal és meghintjük reszelt sajttal.
  4. A köröket 8 cikkre vágjuk, és kifli formára tekerjük fel.
  5. A kifliket helyezzük tepsibe és a tetejüket kenjük be felvert tojássárgájával.
  6. A kiflik tetejét szórjuk meg sóval és köménymaggal, vagy szezámmaggal. Két órán át kelesszük a tésztát.
  7. A két óra eltelte után előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 995
elküldve: 10
receptkönyvben: 646
elkészítve: 23/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos sörkifli

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingerbread
Gingerbread Mon, 2018-12-24 00:48

Nem sikerült :( Mivel nagyon lágy volt a tészta, ezért tettem még hozzá lisztet, hogy nyújtani lehessen. Cserébe a kész kifli nagyon kemény lett.

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Wed, 2016-10-12 17:47

Ma megsütöttem.A tejet adagolva tettem hozzá.Talan fèl dl maradt ki.2 felè osztottam a tèsztát ès èn is 8 cikkre vágtam.Az egyik sonkás sajtos,a másik baracklekváros nagy kiflik lettek.A tèszta könnyen kezelhető,finom,puha.

Lara84
Lara84 Tue, 2012-11-13 20:06

Ez az egyik kedvenc recept :) már kb. 1000x megsütöttem, és persze mondani sem kell, hogy még ki sem hűl, már el is szokott fogyni :) mostanában már -időtakarékossági okokból - nagy kifliket sütök a tésztából, nem kicsiket, és pizzakrémmel is szoktam kenni.

+ kezdő szakácsoknak ajánlom az instant élesztőt, nem kell keleszteni a tésztát, csak 15 percig pihentetni. A tej természetesen kell hozzá akkor is.

Ezer hála és köszönet a receptért :)

Erika72
Erika72 Fri, 2012-02-17 16:10

sziasztok!
most akkor nagyon lagy a teszta es folyos, es ragad vagy szuper finom?
segitseg!!

Krucsai E
Krucsai E Sat, 2011-12-17 20:53

Ez szuperül sikerült. Nem akarták elhinni,hogy én sütöttem, azt hitték, hogy pékárú:) A kisfiam 19. szülinapja alkalmából sütöttem meg! Szép is és fincsi is lett!

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Mon, 2011-11-21 22:21

Beácska ez a kifli mennyei! Nekem a tészta lágy volt, ahogy írtad, de jó lisztes felületen nyújtottam ki és még a tetejét is megliszteztem, ha ragadt a nyújtófára. Szilveszterre kerestem pár sörkorcsolya receptet, és mivel szeretek biztosra menni előre elkészítettem párat. Hát a Te recepted lett a tuti nyerő, ami biztos szerepel majd az étlapon...Nagyon-nagyon finom!!! Azon gondolkodom, hogy szilveszterre füstölt sajttal sütöm meg.
köszi a receptet!

pragaizita
pragaizita Thu, 2011-10-06 20:17

Kedves Beácska !
Isteni a recept, a hétvégi családi bulin olyan sikere volt, hogy pillanatok alatt elfogyott. Most sütöm a következőt, de a hétvégére ismét van már igény egy újabb adagra. Nekem minden hozzávaló mennyisége megfelelő volt!

erősanna
erősanna Wed, 2011-09-07 18:32

Köszönöm szépen ezt a csoda jó receptet én meg sütöttem és elsőre sikerült is, azóta már csináltam többször a csalaád egyik nagy kedvence lett.Ajánlani tudom csak!!

csenge71
csenge71 Sun, 2011-02-20 16:24

Én ma megsütöttem, de rettentően lágy volt a tésztája, alig lehetett nyújtani, annyira ragadt! :( Pedig mindenből annyit raktam bele, amennyi le volt írva! Finom lett egyébként, de nem igazán hasonlított külsőleg, ahhoz, ami a képen van! :)

Andus54
Andus54 Sun, 2011-02-20 11:30

Kedves Beácska!! el sem tudom képzelni,hogy ez a kifli neked ,hogy tudott így sikerülni..50-dkg liszthez 4-dl tej ? sajnos nekem nem lágy massza volt hanem folyós az egész...mit rontottam el...?? a képen pedig olyan jól néz ki.szerettem volna ha nekem is így sikerült volna.

877
finomliszt 50 dkg
tej 4 dl
élesztő 4 dkg
tojássárgája 1 db
1 ek
cukor 1 ek
vaj 7 dkg
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
köménymag 5 dkg
szezámmag 5 dkg