Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös csibe Anyanyul konyhájából

Sörös csibe Anyanyul konyhájából
Sörös csibe Anyanyul konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a lányaim egyik kedvenc étele. Édesapámtól tanultam. Sültburgonyával szoktam tálalni. Az olajat mindenki annyit hagyjon benne, amennyi mártást szeretne. Én több olajat hagyok benne, mert nekem a lányaim valamikor csak a mártást eszik a sült burgonyával. Természetesen akkor több burgonyapelyhet fog felvenni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyat vagy combot megtisztítjuk és megmossuk, megsózzuk és fokhagymával bedörzsöljük, majd kb 15 percig pihentetjük.
  2. Nagyon forró olajban, erős lángon hirtelen mindkét oldalát átsütjük.
  3. Majd az olajat leöntjük a serpenyőből, csak kb 3-4 ek-nyit hagyunk benne.
  4. Felöntjük a sörrel, beleszórjuk a fűszereket, a finomra vágott vöröshagymát, és visszatesszük bele a csirkedarabokat és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Ha a csirke idő előtt a levét elfőné sörrel, vagy kevés vízzel pótoljuk.
  6. A puha szárnyast a levéből kivesszük és melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt sörös mártásba belekeverjük a burgonyapelyhet, és sűrűre forraljuk. (Én amikor elzárom és elég sűrű, egy pici pirospaprikát szórok bele, de ez elhagyható.)
  8. Együtt tálaljuk a csirkével.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 195
elküldve: 3
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jutka41

Mióta szakács: 2012.09.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sörös csibe ahogy a lányom szereti, csirkeszárny sörös szaftban, csirkecomb sörös mártásban, sörös csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

995
csirkeszárny 1.5 kg
sör 0.5 l
burgonyapehely 10 kávéskanál
fokhagyma 4 gerezd
cukor 1 teáskanál
vöröshagyma 1 kis db
gyömbér 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl