Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös füstölt csülök Pékné módra

Sörös füstölt csülök Pékné módra
Sörös füstölt csülök Pékné módra
110 perc / előkészület: 5 perc főzés: 65 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus sült csülök. Amíg készült, nem csak a csülköt, de a torkomat is locsoltam sörrel.

hozzávalók / 2 adag

Főzés

Sütés

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt több mint egy óráig vízben főzzük, melybe teszünk babérlevelet, fokhagymát, hagymát, s egész borsot.
  2. A krumplit héjában feltesszük főni, majd megpucoljuk és felszeleteljük.
  3. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdossuk, borsozzuk. Befektetjük egy kiolajozott serpenyőbe, teszünk rá egy szelet szalonnát - melyet szintén bevagdosunk - szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat.
  4. Mellétesszük a karikára vágott krumplit. Fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. Előremelegített sütőben 180 C fokon megsütjük, időnként meglocsoljuk a zsírjával, sörrel, és a végén grillfokozaton megpirítjuk.
  5. Tálalunk. A tányérra teszünk egy fél csülköt és a köret felét, valamint egy kupac csalamádét, s két uborkát. Jól behűtött sört fogyaszthatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörös sült csülök, sült csülök sörrel locsolva, sörös csülök velesült krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
sertéscsülök 50 dkg
víz 2.5 l
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
fekete bors 1 kávéskanál
burgonya 2 db
fekete bors 2 csipet
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 0.5 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
sör 2 dl
vegyes savanyúság 10 dkg
csemegeuborka 4 db