Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös gulyás

Sörös gulyás
Sörös gulyás
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cseh vasúti társaság 2011/1. számú lapjában jelent meg ez a recept. Párom beszéli a cseh nyelvet, akkoriban sokat utazott arrafelé, így tett szert az újságra.

Elhatároztuk, hogy kipróbáljuk az újságban szereplő receptet, mert mindketten szeretjük a cseh konyhát, és viszonylag egyszerű, kezdő szakácsok számára is könnyen elkészíthető receptről van szó. Rendszeres fogás lett nálunk, ettük már nokedlivel, tésztával, knédlivel.

Elhatároztuk, hogy mivel nagy kedvencünk, megosztjuk másokkal is a titkot. :)

Mi nem mindig marhahússal készítjük, ugyanennyi sertéscombból is nagyon finom. Ilyenkor nem biztos, hogy kell neki 1 óra, kóstolgatni szoktuk.

Ha elfő a leve, fele vízzel, fele sörrel szoktuk felönteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Illik hozzá a jó cseh sör (pl. Staropramen, Primátor), de különleges, ünnepi alkalomra a Guinness-t is ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban/magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és kb. 3 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, és további 3 percig sütjük.
  4. Lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve), borsot, paprikát, jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a vizet és a sört.
  5. Felforraljuk, és fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen meg. Mindezt addig csináljuk, amíg megpuhul a hús.
  6. Knédlivel, tésztával vagy csak kenyérrel tálaljuk. A tányéron a kész gulyást megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 292
elküldve: 9
receptkönyvben: 338
elkészítve: 11/24
Facebookon megjelent: -

szakács

LongbowPrincess

Mióta szakács: 2013.01.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Cseh sörös gulyás, sörös marhagulyás, marhagulyás sörösen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cerebrolavator
cerebrolavator Sun, 2016-01-10 15:49

Megfőztem, minimális változtatásokkal: bátor férfiként csak sört kapott, és mert élő sör nem volt, pasztőrözöttel. Hogy higítsam a sör ízét, került bele paprika és paradicsom is. Remek. Egyszerű és nagyon gazdag íz.

rozsa1958
rozsa1958 Mon, 2014-06-16 12:14

Ez egy jó kis sörös marhapörkölt recept,és nem gulyás mivel a gulyás köztudottan több lével készül.De azért nagyon finom lehet.

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-10 17:18

Kedves LongbowPrincess,
ajjjjjj de hosszú és bonyolult nevet választottál:)) Nagyon jónak hangzik ez a recepted, biztosan el fogom készíteni. Örömmel köszöntelek a szakácsok körében, remélem még sok ehhez hasonló, finomnak igérkező receptet osztasz meg velünk. Szép napot Neked, Gabi

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Sun, 2013-01-13 17:46

Kedves Gabys!
Köszönöm szépen a lelkes üdvözlést!
Örülök, hogy tetszik a recept, mindenképp írj, ha elkészítetted, kíváncsi vagyok a véleményedre!
A nevemet elég régóta használom itt-ott neten, lusta vagyok újat kitalálni - meg ez a legtöbb helyen még nem foglalt :) De valóban picit hosszú, igazad van :)
Szép napot neked is!
LongbowPrincess

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-01-13 22:22

Kedves Princess
önhatalmúlag rövidítek:) Feltétlenül ki fogom próbálni, a kép is nagyon ígéretes. Ígérem, hogy referálni fogok. Szép hetet kívánok, Gabi

340
marhahús 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
sertészsír 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
víz 2 dl
sör 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint