Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös-mustáros csülök

Sörös-mustáros csülök
Sörös-mustáros csülök
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis egyben sült hús, ami a végén mégis omlósra pirul, olyannyira, hogy egy laza mozdulattal ki tudjuk húzni belőle a csontot! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülök bőrét beirdaljuk, majd alaposan besózzuk-beborsozzuk a húst.
  2. A sörbe belekeverjük a reszelt fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, hozzáadjuk a mustármagot, a kömény és a cukrot, majd elkeverjük benne.
  3. A húst bepácoljuk a fűszeres sörben, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Másnap az előzőleg beáztatott római tálba tesszük a húst, ráöntjük a sörös páclevet, rátesszük a tál tetejét, és 190 fokos sütőbe tesszük 2 órára. Közben néhányszor meglocsoljuk a páccal a csülköt.
  5. Ezután levesszük róla a fedőt, és ha már a hús puha, akkor fedél nélkül rápirítunk, hogy jó ropogós legyen a bőre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 913
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csülök

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

299
sertéscsülök 75 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna sör 2.5 dl
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 4 db
mustármag 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
barna cukor 1.5 teáskanál