Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös palacsinta erdei gyümölcsökkel

Sörös palacsinta erdei gyümölcsökkel
Sörös palacsinta erdei gyümölcsökkel
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Colette Rossant: Visszatérés Párizsba című könyvéből származik a recept.
Imádom a palacsintákat, ezért is próbáltam ki...   :)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy magától kiolvadjanak.
  2. A lisztből, cukorból, tojásokból, sörből és citromléből elkészítjük a palacsintatésztát, lefedjük és legalább 6 órát hagyjuk pihenni.
  3. Kisebb palacsintasütőben, kevés olajjal kisütjük a palacsintákat. Kb. 12 db lesz.
  4. A kiolvadt gyümölcsöket lecsepegtetjük, kevés porcukorral és citromlével összekeverjük. Ezzel töltjük a palacsintákat.
  5. Meglocsoljuk némi olvasztott vajjal, megszórjuk porcukorral és azonnal tálaljuk. (Esetleg valódi tejszínhabbal.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 557
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös tésztájú palacsinta, sörös palacsintatészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katushejj
katushejj / katushejj Sun, 2016-01-17 13:56

Ma megsütöttem reggelire, marha finom volt! Köszi a receptet :) Tudom, jó állni hagyni pár órát, de azért így se volt rossz, h egyből kisütöttük. Barna sörrel csináltam, és narancslekvárral, vaníliaöntettel és mandula szeletekkel megszórva ettük....

596
finomliszt 1.5 bögre
cukor 4 ek
tojás 4 db
sör 3.7 dl
citromhéj 1 teáskanál
citromlé 1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
erdei gyümölcs mix 30 dkg
növényi habtejszín 1 dl
porcukor 5 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
vaj 2.5 dkg