Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös rozskenyér tang zhonggal

Sörös rozskenyér tang zhonggal
Sörös rozskenyér tang zhonggal
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egy igazán barna kenyeret sütni, ezért használtam hozzá melaszt és a rozsliszteket. Jókora kenyér lett belőle, de mégis pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 8 adag

Tang zhong

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A hideg vizet a liszttel csomómentesre keverjük.
  2. Kis lángon felforraljuk, kb. 1 perc alatt besűrítjük krémes állagúra, majd lehűtjük.

Tészta

  1. A sörben elkeverjük a melaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk habosra.
  2. Az összes hozzávalót a tang zhonggal együtt kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programon dagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztából lisztezett deszkán cipót hajtogatunk, és egy megfelelő, mély tetővel rendelkező edénybe tesszük (itt egy 4 l-es vastag falú teflon lábas), 25-30 percig újra kelesztjük.
  4. A sütőt közben előmelegítjük 220 fokra hőlégkeverésen, és lefedve 20 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és további 20 percig sütjük 200 fokon.
  5. A megsült kenyeret rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, sörös rozskenyér, melaszos rozskenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pelvana
pelvana Tue, 2014-05-13 14:56

Kedves Eva. Vízzel nem is kell meglocsolni a kenyeret? Nagyon jól néz ki, most kelesztem.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-05-14 09:26

Esetleg lespriccelni. De ífy tetővel sütve számtalanszor nem teszek rá semmit, mert a kelésnél bőséges pára keletkezik. Esetleg sütés után lespriccelheted.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-11-25 09:05

Köszönöm, de most újra visszatértem a kovászhoz. Sörös kenyeret sütöttem sörrel. Az is jó lett.
Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-11-24 23:21

Szép és jó recept :) A pillekönnyű vajas kiflid is csodálatra méltó!
Kellemes hetet, puszi, T :)

265
víz 1 dl
tönkölybúza liszt 2 dkg
rozsliszt 5 dkg
rozsliszt 20 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
sör 2.5 dl
melaszos nádcukor 1 ek
friss élesztő 2 dkg
1.5 teáskanál
köménymag 1 teáskanál