Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös sertésrolád

Sörös sertésrolád
Sörös sertésrolád
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept abból a szakácskönyvből való, amivel a férjem lepett meg pár évvel ezelőtt. Nemcsak kinézetre, hanem ízre is különleges étel. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept szerint a sonkaszeleteket meg kell kenni mustárral. Én viszont nem használtam hozzá, mert nem szeretjük az ízét főtt vagy sült ételekben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Az uborkákat kivesszük az ecetes léből, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután hosszában négyfelé vágjuk. A répát megtisztítjuk, és keresztben olyan hosszú darabokra vágjuk, mint amilyen a húsrolád lesz. A répadarabokat ezután hosszában négy hasábra vágjuk.
  2. A hússzeletek külső felét megsózzuk. A belső felére rátesszük a gépsonkát, majd egy-egy hasáb uborkát és répát helyezünk rá. Ezután felgöngyöljük a szeleteket, és fogvájóval rögzítjük.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húsroládokat körbesütjük. Ezután megszórjuk ízlésünknek megfelelő sóval, borssal és pirospaprikával. A serpenyőbe öntjük a sört, és fedővel letakarva pároljuk-sütjük, amíg meg nem puhul.
  4. A puha roládokat kivesszük a serpenyőből, és a maradék bő szaftot, levet besűrítjük egy kevéske étkezési keményítővel.
  5. A roládokat félbevágjuk, tányérokra helyezzük, merünk alá a szaftból, és tetszőleges körettel kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
422 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

275
sertés rövidkaraj 500 g
gépsonka 50 g
napraforgó olaj 1 ek
sör 2 dl
sárgarépa 1 kis db
csemegeuborka 2 közepes db
étkezési keményítő 1 g
fűszerpaprika 6 csipet
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint