Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös tönkölykenyér

Sörös tönkölykenyér
Sörös tönkölykenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most erre a kenyérre volt hangulatom. Ezt tettem a kovászos uborka tetejére, és nagyon finom íze lett tőle.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dagasztógép táljába készítjük a hozzávalókat úgy, hogy alulra kerül a só, majd az öregtészta, olaj, liszt, belemorzsoljuk a friss élesztőt, végül a szobahőmérsékletű sör zárja sort.
  2. Kb. 8-10 percig dagasztjuk, majd letakarva fél órát kelesztjük, ekkor újra átdagasztjuk, és egy órát kelesztjük, vagy amíg a duplájára dagad.
  3. A megkelt tésztát olajozott munkafelületen cipóvá formáljuk úgy, hogy a tésztát körbe forgatva maga alá gyűrjük, míg kerek, formás cipó lesz. Ezt sütőpapírral bélelt vaslábasba tesszük, lefedjük, újra kelesztjük, míg újra a duplájára nő.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra hőlégkeverésen, ide toljuk be a lefedett lábast, negyedórán át így sütjük a kenyeret, aztán lecsökkentjük a hőt 190 fokra. Újabb negyed óra múlva levesszük a tetőt, és a kívánt szín eléréséig fedő nélkül sütjük. Akkor kész, amikor kongó hangot ad, mikor megütögetjük.
  5. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x26x15 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 462
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sörös kenyér tönkölybúzából, teljes kiőrlésű kenyér sörrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

254
öregtészta 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
kenyérliszt BL80 35 dkg
sör 2.5 dl
friss élesztő 2 dkg
1.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek