Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörtésztában sült csirkemell

Sörtésztában sült csirkemell
Sörtésztában sült csirkemell
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen a rántott csirke volt a kedvenc, de azt is meg lehet unni. Ennek az ételnek az előnye a rántott hússal szemben, hogy a hús nem szárad ki, hanem szaftos marad. Krumplipürével tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A húsihöz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk és szeletekre vágjuk (kb. 3 szelet hús jön ki 1 csirkemellből), besózzuk.
  2. A lisztből, tojássárgából, sörből sűrű palacsintatésztát keverünk.
  3. A tojásfehérjéből habot verünk, és belekeverjük a tésztába.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a húsokat belemártjuk a tésztába, és kisütjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 33 715
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörbundás csirkemell, csirkemell sörtésztában, sörtésztás csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovex
kovex / kovex Mon, 2012-01-16 20:58

Szia Katamolly! Szerintem, egyáltalán nincs sör íze, viszont a husi nem szárad ki, mint pl. a rántott húsnál, ami fiam kedvenc étele volt, amíg ezt meg nem csináltam, azóta eszébe sem jut, ezt enné állandóan! :)) Szerintem egy próbát megér. Na, meg nagyon gazdaságos, és laktató. :))

katamolly
katamolly Mon, 2012-01-16 10:42

Szia! Már régóta szemezgetek a sörrel készült dolgokkal, de-mivel nem szeretjük a sört- nem mertem még nekiállni. A sör íze kiérződik, vagy egészen átalakul így, sütés után? Mert nagyon guszta, amit csináltál, szavesen megkóstolnám...

1070
csirkemell filé 4 db
0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
sör 3 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl