Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel

Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes és ropogós, sörbundába csomagolt halfalatkák, amik az uborkás házi majonézbe mártogatva minden képzeletet felülmúlnak.

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

  • 40 dkg filézett hal (hekk vagy tőkehal)
  • ízlés szerint
  • 10 dkg finomliszt

hozzávalók a majonézhez

Sütőzsiradék

hozzávalók a halhoz
Minden fázishoz
  • 0
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy tálba kimérjük. Hozzáöntünk nagyjából 3 deci sört, és csomómentesre keverjük - az ideális tésztaállag valamivel sűrűbb, mint a palacsintáé.
  2. Egy tepsiben olajat forrósítunk. A nagyjából 5 cm-es darabokra vágott halakat besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben.
  3. Ha már elég forró az olaj, a belisztezett haldarabkákat egy villa segítségével megforgatjuk a sörtésztában, majd az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. A majonézhez egy tálban kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tojássárgákat, a mustárt és a citromlevet. Sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos, nagyon intenzív keverés mellett apránként hozzáadjuk az étolajat.
  5. Amikor ideálisnak ítéljük a majonéz sűrűségét és állagát, hozzákeverjük a felaprított csemegeuborkát, illetve kapribogyót.
  6. A tésztabundás halfalatkákat a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 977
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Soproni Óvatos Duhaj

Mióta szakács: 2018.10.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott hal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

985
finomliszt 1 bögre
sütőpor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sör 3 dl
hal 40 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
mustár 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2.5 dl
csemegeuborka 2 közepes db
kapribogyó 2 ek