Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós batyuk Nagymama receptjeitől

Sós batyuk Nagymama receptjeitől
Sós batyuk Nagymama receptjeitől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen elkészíthető, finom sós nasi, ami napokig puha marad.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához összegyúrunk kb. 40 dkg lisztet, fél bögre tejben felfuttatott élesztőt, 3 ek olajat és annyi vizet, amennyit felvett. Miközben a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
  2. Amikor a tészta megkel, kinyújtjuk, és kb. 10x10-es kockákat vágunk ki belőle.
  3. Beletöltjük a zöldséges, sajtos masszát. A tetejét tojással kenjük meg.
  4. 160 fokos sütőben sütjük kb. negyed óráig, majd 190 fokon, amíg meg nem pirult.

Töltelék

  1. Apróra vágjuk a póréhagymát, spenótot, sonkát.
  2. Ezt olajon egy kis ideig pároljuk, majd hozzáadunk egy kis sót, és tej-liszt keverékével behabarjuk.
  3. A végén pedig reszelt sajtot is adunk hozzá. Ez egy sűrűbb massza lett.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

póréhagymával spenóttal sonkával töltött batyu, sós krémmel töltött batyu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

519
finomliszt 40 dkg
tej 2 dl
instant élesztő 3 g
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
víz 1 dl
napraforgó olaj 3 ek
póréhagyma 1 db
spenót 15 dkg
sonka 15 dkg
0 ízlés szerint
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
trappista sajt 15 dkg