Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-burgonyás rudak

Sós-burgonyás rudak
Sós-burgonyás rudak
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor szoktam csinálni, amikor marad egy kis főtt krumpli, mondjuk ebédről. A lényeg, hogy mindenből ugyanannyi mennyiségű kell hozzá. Ez az adag 15 dkg-os adag. Nálam mindig a krumpli, illetve a sajt mennyiségétől függ az adag.
Ha a rudak tetejét durvaszemű sóval szórjuk meg, akkor vigyázzunk, a tészta ne legyen túl sós!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Gyerkőcöknek tea, felnőtteknek sör.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt krumplit összetörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sót ízlés szerint teszünk bele.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.
  3. Tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal (vagy köménnyel, szezámmal, stb.).
  4. Vékony, kb. 0,5-1 cm széles csíkokra, majd kb. 4-5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis rudakat, és sütőben szép pirosas barnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 482
elküldve: 7
receptkönyvben: 629
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós-sajtos rudak, sajtos-krumplis pálcikák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Sat, 2011-12-03 18:18

Nagyon finom es egyszeru elkesziteni,nem erkezett kisulni a masodik tepsivel az elsonek mar nyoma se volt:P Karacsonyra bisztos megcsinalom!

Anita1976
Anita1976 Tue, 2011-10-25 09:07

Szia!
Tegnap megcsináltam, és nagyon finom lett. Több sós rudacskával is próbálkoztam már, de eddig ez jött be a legjobban a családnak, főleg a szezámmagos változat:-) Köszönöm.

timici
timici Sun, 2011-05-08 17:25

Most sült ki a rudacska .Isteni finom lett. A 2 éves kislányomnak is nagyon izlik.Legközelebb dupla adaggal kell készítenem ,mert hamar elfogy.

Lanita69
Lanita69 Thu, 2011-03-24 08:13

Szia Éva! Tegnap este megsütöttem a rudacskákat, de meglepetésemre elfogyott a sajtunk (lányaim megették). elővettem kreatívságomat és felkarikázott hagymát raktam a tészta tetejére. Megszórtam zöld fűszerekkel (majoranna, kakukkfű), és vártam az eredményt... Nagyon finom lett, és az íze a dödölléhez hasonlít! Köszönöm a receptet, a következő verzió a sajtos lesz! Szép napot! Anita

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2011-03-24 12:49

Egészségetekre!
Az jó, ha szeretik a gyerekek a sajtot. És az is jó, ha van egy kreatív anyuka. Nálunk a mákkal, illetve szezámmal megszórt jön még be. De ezt a hagymásat én is kipróbálom. Köszi a tippet, Éva

obetty7
obetty7 Tue, 2011-03-22 15:19

Nagyon jól néz ki. Ma van a névnapom meg is lepem magam estére vele. Gyors és könnyű. Ja és nem kell bele semmi olyan ami ne lenne otthon .
Köszönöm . Betty

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2011-03-22 20:48

Szia Betty! Boldog névnapot kívánok! Remélem bevált a recept. Éva

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-03-22 15:05

Kedves Éva, nagyon guszta. Pont mindig ilyesmire vágyunk egy pofa sör vagy egy pohár bor mellé. Köszi, lementettem! Zsuzsa

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2011-03-22 20:46

Szia Zsuzsi! Nem elég elmenteni, meg is kell csinálni! Tényleg nagyon egyszerű, és nagyon fincsi. Nekem 4 gyerkőcöm van, imádják ropogtatni. Jó étvágyat hozzá! Éva

682
burgonya 15 dkg
sajt 15 dkg
margarin 15 dkg
finomliszt 15 dkg
0 ízlés szerint
szódabikarbóna 0.25 kk
tojás 1 db
tojás 1 db
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint