Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós, céklás palacsinta tonhallal

Sós, céklás palacsinta tonhallal
Sós, céklás palacsinta tonhallal
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Intuitív szakács vagyok, általában abból készítek vacsorát, ami a hűtőben van, nem tervezem meg nagyon vásárláskor. Kicsit elég volt a húsos kajákból, így a tonhalat akartam felhasználni, na meg volt még főtt cékla is otthon. Így született meg ez a viszonylag könnyű vacsora.

hozzávalók / 2 adag

palacsinta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

palacsinta

  1. A céklákat egészben megfőzzük, majd ha kihűlt, leszedjük a héját. Ha nem akarunk ezzel bajlódni, az egyik áruházban van főtt cékla, én sokszor vásárolom ezt a fajtát. Felvágjuk apró kockákra, egy mélyebb tálba rakjuk, és botmixerrel pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk a püréhez a tojást, a tápiókalisztet és a sót. Lehet természetesen hagyományos liszttel is készíteni, de így gluténmentes lesz a vacsoránk. Botmixerrel csomómentesre keverjük a palacsintatésztát.
  3. Kissé kiolajozott serpenyőben elkészítjük a palacsintákat. Vastagabb aljú, 28 cm-es serpenyőt használtam, így 4 tésztát lehet készíteni ebből a mennyiségből. Kicsit vastagabb tésztát süssünk, mert könnyen szakadhat, amikor megfordítjuk.

töltelék

  1. A töltelékhez használhatjuk a fantáziánkat. Én rukkolát, tonhalat, fokhagymával töltött olajbogyót, avokádót és lila hagymát használtam.
  2. Mivel natúrabb végeredményt szerettem volna, nem használtam öntetet, de itt is lehetünk kreatívak, és kerülhet bele majonéz vagy esetleg csípős szósz, ha szeretjük.
  3. A fotón nem hajtottam még össze a tésztát, mert az rontott volna a látványon. Félbehajthatjuk, vagy akár fel is tekerhetjük, mint egy klasszikus palacsintát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halas céklapalacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

836
cékla 2 közepes db
tojás 5 db
tápiókaliszt 3 púpozott ek
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
tonhalkonzerv 11 dkg
rukkola 10 dkg
olajbogyó 15 dkg
avokádó 2 közepes db
lila hagyma 1 közepes db