Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós citromos-olívás csirkecomb

Sós citromos-olívás csirkecomb
Sós citromos-olívás csirkecomb
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy marokkói étel, amelyet tagine-ben készítenek. Nekem nincs taginem,  így egy egyszerű serpenyőben készítettem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket elkeverjük 1 ek olajjal. A húst mossuk, sáarazra töröljük, majd a fűszerekkel bekenjük, és kb. 2 órát hagyjuk pácolódni.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát apró darabokra vágjuk. A sós citromot, vékony szeletekra vágjuk.
  3. A maradék olajat felforrosítjuk, a húst körbe megpirítjuk, majd kivesszük.
  4. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük, felöntjük a levessel, és felfőzzük.
  5. Rátesszük a húsdarabokat, hozzáadjuk a parika darabokat és a sós citromot, lefedve kb. 60 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a zöld olívat, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a durvára vágott korianderrel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 547
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkés egytálétel, fűszeres csirkecomb, pikáns citromos csirkecombok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

479
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 300 g
piros kaliforniai paprika 0.5 db
zöld olajbogyó 75 g
citrom 0.5 db
csirke alaplé 250 ml
koriander 10 szál
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 0.5 tk
gyömbér 0.5 tk
fahéj 0.5 tk
kurkuma 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint