Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-fahéjas cukros magvak

Sós-fahéjas cukros magvak
Sós-fahéjas cukros magvak
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Némi bevásárlás után, azonnal nekiláttam az elkészítésének. Kesudió, mogyoró, és mandula került ki a kosárból, amit egy cukros-fahéjas-sós masszába forgattam, majd sütőben megsütöttem. Egyszerűen hangzik igaz? Hát, sajnos ezt így nem mondanám…Talán nem a megfelelő receptet választottam hozzá, hiszen azt írták 300 fokon 45 percig süssem az apróságokat, majd 10-15 percenként keverjem illetve rázogassam össze. Őszinte leszek, körülbelül 10 perc után a 250 fokos sütőben elkezdtek odakozmálni a magok. Így kénytelen voltam újabb adagot betenni a sütőbe, miközben percenként rohantam oda, hogy belessek az ajtaján. Így nem probléma. Végül csodaszépek lettek, de dühömbe mégis böngészni kezdtem újabb receptekért. Kiderült, hogy sokkal, de sokkal egyszerűbben is elkészíthettem volna, ha az egész procedúrát a serpenyőben végzem. Végeredmény szempontjából persze tök mindegy. Ha viszont szívesebben készítenétek serpenyőben, akkor a tojásfehérjehab helyett tegyetek a mázba két kanál sűrített tejet, várjátok meg, míg kissé megbarnul a fahéjas-cukros máz az edényben, majd mehetnek is bele a csonthéjasok.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a tojásfehérjéket verjük kemény habbá két kanál vízzel.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, sót és a fahéjat, majd keverjük homogénre a masszát.
  3. Öntsük bele a magokat úgy, hogy jól ellepje őket a hab.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd mehetnek rá a csonthéjasok.
  5. 180 fokon körülbelül 15-20 percig (állanóan figyelve) süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 110
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pirított magok, cukros magok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

870
mandula 10 dkg
pekándió 40 dkg
földimogyoró 10 dkg
tojásfehérje 2 db
víz 2 evőkanál
cukor 10 dkg
fahéj 2 tk
2 kávéskanál