Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kalács buci

Sós kalács buci
Sós kalács buci
37 perc / előkészület: 20 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zsemle helyett gyakran használok sós kalácskákat szendvicsalapnak. Szeretem, hogy sokkal puhább és tartalmasabb, mint a zsemle. Ez a buci egyébként kiváló hamburger alapnak is... :)

hozzávalók / 5 adag

Kovász

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a burgonyapehellyel, a sikérrel, a cukorral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejfölt, a savót (vagy a langyos tejet), és lágy tésztát dagasztunk belőle.
  3. Ha elkészült a tésztánk, kiolajazott tálban, folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát újra, gyengéden átdolgozzuk, és hengereket sodrunk belőle, ezután pedig fonott császárzsemlét formázunk belőle.
  5. Ezután sütőpapíros tepsire helyezzük. Mivel én szeretem a reggel frissen kisült bucikat, így a hűtőbe dugtam egy éjszakára. Aki viszont azonnal szeretné kisütni, az kelessze újra a duplájára a bucikat.
  6. A második kelés után kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk le pirított szezámaggal. Süssük 200 fokon előmelegített sütőben 15-17 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 558
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: perec, bagel, burek, édes leveles, hamburger-buci, briós, croissant, kifli, pita, zsemle

egyéb elnevezések

buci, szezámmagos buci, kelt kovászos buci

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

425
finomliszt 10 dkg
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
víz 1 dl
kenyérliszt BL80 30 dkg
burgonyapehely 4 dkg
sikér 1 ek
sütőpor 1 teáskanál
tejföl 2 ek
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
savó 2 dl
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 2 ek
tojásfehérje 1 db
szezámmag 2 ek