Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kalács Tésztásfül konyhájából

Sós kalács Tésztásfül konyhájából
Sós kalács Tésztásfül konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A perec tésztáját egy újságban találtam. Egyszerű, a tésztája viszont nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Kenéshez

ajánlat

Már olyan is van, hogy a kis kalácskáknak nem kenem meg a tetejét sóval. Nagyszerű reggeliző kenyérkék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl langyos tejjel. Adunk 1 evőkanál lisztet, amit a kilóból veszünk ki. 15 perc alatt feljön az élesztő.
  2. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől. (Jobban szeretem kézzel kidolgozni! A kelesztőgép igaz, egyszerűbb!)
  3. A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.
  4. Megkel kétszeresére, majd lisztezett deszkán 1 cm átmérőjűre, 20 cm hosszúra sodorjuk. Félbehajtjuk, a két szárát összesodorjuk, majd a végeket összenyomjuk, aláhajtjuk a kis kalácstésztának.
  5. A zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 15 percre félretesszük pihenni.
  6. Megkenjük a felvert tojással. Betoljuk a sütőbe, és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. Amikor már pirosodik, a tetejére ecsettel felvisszük a sót, a készre sütés előtt 5 perccel. Amikor aranybarna és a só kifehéredett, kivesszük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30x4 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kalács-perec, kelt perec, sós kalácskák, sós pereckék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

679
finomliszt 100 dkg
tej 5 dl
tojás 1 db
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
napraforgó olaj 1.5 dl
1 kávéskanál
finomliszt 4 dkg
2 ek
víz 0.5 dl
tojás 1 db