Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kapros-túrós lepény

Sós kapros-túrós lepény
Sós kapros-túrós lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a túrós lepényt mindenki szereti. Én nagyon szeretem édesen is mazsolával, de számomra így, sósan, kaporral az igazi.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatunk egy csomag porélesztőt, amit aztán 30 dkg liszthez öntünk.
  2. Sózzuk, hozzáadunk 2,5 dkg olvasztott vajat, 2,5 dkg olvasztott zsírt, 1 egész tojást és még 1 dl tejet.
  3. A tésztát addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falától, és a kezünkre sem ragad már.
  4. Ezután alá és tetejére egy pici lisztet szórunk, és pihenni hagyjuk.
  5. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, tetején elegyengetjük a tölteléket, és 150 fokos sütőben sütjük.
  6. Amikor úgy látjuk, hogy már nem sok van hátra a sütésből, kivesszük, tetejét megkenjük 1 ek. tejföl és 1 tojás keverékével, majd visszatesszük, és a hőfokot feltekerjük 200 fokra.
  7. Addig sütjük tovább, amíg a teteje meg nem pirul egy kicsit.

Töltelék

  1. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, amihez a hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 029
elküldve: 3
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 30 dkg
vaj 2.5 dkg
sertészsír 2.5 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
tehéntúró 900 g
búzadara 6 evőkanál
tojás 6 db
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
tojás 1 db
tejföl 1 ek