Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamellás pite

Sós karamellás pite
Sós karamellás pite
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom pitét alkotunk ezzel a recepttel. Szinte, ameddig tart a sütiből, csak vágjuk le a vékony szeleteket belőle, mert nem lehet abbahagyni az evését.

Salted Caramel Tarte, forrás lehet pl. Baceklub

hozzávalók / 4 adag

Pitetészta

Karamell

Ganache krém

Tálalás

  • tengeri ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. A száraz anyagokat egy tálban kimérjük, és jól összekeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a vajat, és a száraz anyagokkal morzsás állagúra összedolgozzuk.
  3. A tojást 1-2 kiskanál vízzel, vaníliával összekeverjük, és a tésztába gyúrjuk. A tészta állagán látszik, hogy mennyi víz szükséges.
  4. Frissen tartó fóliában csomagoljuk, és 30 percig hűtőben hűtjük.
  5. 28 cm átmérőjű piteformára kinyújtjuk és beleformázzuk. Villával megszurkáljuk.
  6. Egy sütőpapírt összegyűrünk, rátesszük a tésztára, megtöltjük rizzsel (kb. 300 g), és úgy sütjük 200 fokon 15 percig, egyfajta vakon sütést hajtunk végre. Majd leszedjük a sütőpapírt és a rizst a tetejéről, és további 15 percet sütjük.
  7. Ha nincs kiemelhetős piteformánk, akkor még sütés előtt, sütőpapírból alkothatunk széles csíkokat, azt keresztbe tesszük a piteformába úgy, hogy kilógjon a vége. A forma aljának megfelelő kör alakot kivágunk a sütőpapírból, és a forma aljába beleigazítjuk. Erre tesszük a kinyújtott tésztát. Így gond nélkül kiemelhetjük a megsült és kihűlt piténket a formából.

Karamell

  1. 300 g cukort és a 100 g vizet egy megfelelő edénybe tesszük, és közepes hőfokon karamellt alkotunk. Kb. bézs színű legyen.
  2. Levesszük a tűzről, és hozzáöntjük folyamatosan kevergetve óvatosan a 120 ml tejszínt.
  3. A tűzön tovább kevergetjük, majd amikor már egyneművé alkottuk, akkor a 70 g vajat is és a csipet sót is hozzáadjuk.
  4. Kicsit hűtjük, majd a pitetésztába öntjük. A forma mozgatásával egyenletesen elosztjuk. 2-3 óráig hűtőben hűtjük.

Ganache krém

  1. 120 ml tejszínt fölmelegítünk, a darabokra tört étcsokira öntjük, és fölolvasztjuk benne, egynemű krémet alkotunk.
  2. Majd ráöntjük a karamell tetejére, és egyenletesen, szintén a forma mozgatásával, elosztjuk rajta. Pár órát hűtjük.
  3. Tálaláskor Fleur de Sel - tengeri sóval megszórjuk. A só egy nagyon különlegest ízt ad.
  4. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 734
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellpite, csokikrémes pite

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Wed, 2018-01-10 13:57

Létezik olyan,hogy valaki kiprobál egy receptet és mások is megkóstolják, majd tovább adják a receptet egymás között. A legtöbb süti recept igy osztodik és jobb esetekben fölkerülnek recept oldalakra,mert finom. Mint ahogy én is tettem. Egyébként ez egy videos recept németnyelven. Sajnos én nem értek angolul. Ha hivatkozni szeretnék a recept irojára több németnyelvü sütis oldalra vagy videora hivatkozhatnák. Most ha belinkelnék ide recept oldalakat szerinted az engedélyezve lenne?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2018-01-10 14:04

Kedves Éva!

Amennyiben nem saját kútfőből származik a recept, illik feltüntetni a forrást. Természetesen nem link formájában, hanem szövegesen kiírva, például: A recept a Chili és Vanília oldalról származik.
Köszönjük megértését, üdvözlettel:

Nosalty

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Wed, 2018-01-10 15:28

Kedves Nosalty beirtam a süti forrását ill. a lehetségeset mert ugyan ez a recept több recept oldalon is meg van már.Ezentul majd be is fogom irni,ha még teszek föl ide receptet. De nem hiszem,hogy azért fogok a gépelött ülni, hogy azokat leforditsam majd, ide föltegyem és erre pazaroljam az idömet a jövöben.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2018-01-10 15:54

Kedves Éva!

Elnézést kérünk, ha kellemetlenséget okoztunk Önnek. Azt pedig nagyon sajnálnánk, ha emiatt az apróság miatt nem gazdagítana minket csodás receptjeivel, hiszen sokszor igazán különleges recepteket oszt meg velünk és szakácstársaival.
Úgy gondoljuk, egy rövid forrásmegjelöléssel tartozunk az eredeti recept tulajdonosának. Mindenkitől, aki feltölt ide receptet, elvárjuk, hogy jelölje meg a recept forrását, ha nem sajátja. Az már a felhasználó lelkiismeretére van bízva, hogy megteszi-e.
Még egyszer elnézést a kellemetlenségért, és nagyon köszönjük a kiegészítést.
Üdvözlettel:

Nosalty

1224
finomliszt 160 g
mandula 30 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
cukor 50 g
1 csipet
vaj 110 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 1 db
víz 1 teáskanál
cukor 300 g
víz 100 g
habtejszín 120 ml
vaj 70 g
1 csipet
habtejszín 120 ml
étcsokoládé 120 g
0 ízlés szerint