Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamellás szósz

Sós karamellás szósz
Sós karamellás szósz
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig van itthon egy üveggel, mert számtalan desszert csodás kiegészítője lehet!

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot egy tapadásmentes edénybe öntjük, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Időnként érdemes megkavarni.
  2. Amint felolvadt minden kristályszem, nagyobbra vesszük alatta a lángot, és folyamatos keverés mellett tovább melegítjük, egészen addig, amíg szépen barnulni nem kezd. (Csak rajtunk és ízlésünkön múlik, hogy milyen sötétre főzzük, én úgy szeretem, ha már majdnem égett, azaz szép mélybarna a színe.)
  3. Lehúzzuk a tűzről a karamellt, hozzáadjuk a vajat és a sót, majd alaposan elkeverjük. Ne ijedjünk meg, össze fog ugrani! Visszatesszük a tűzre közepes lángra, és ahogy újra olvadni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 25 235
elküldve: 11
receptkönyvben: 397
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
59 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellöntet, karamellás szósz

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zuzmó0820
Zuzmó0820 Sun, 2015-01-25 21:45

Kedves ízHUSZÁR! Én ma próbálkoztam a recepteddel és nem nagyon sikerült azon kívül,hogy íz íze jó lett . Vaj helyett margarint használtam lehet ez is volt a baj ? Mikor beletettem a habtejszínt egyszerűen nem tűnt el a tetejéről és darabokban maradt a felszínen. Majdnem csak a túróra hasonlított. És hiába kevergettem semmi nem történt ott maradt mikor felforrt akkor is :S Mikor kihűlt megmaradtak ezek a csomócskák és most megnéztem az állagát a hűtőbe tévé , besűrűsödött és kemény az egész . Mit ronthattam el ? :( Finom így is de zavar azért a tény,hogy nem olyan lett mint amilyennek lennie kéne. És ha már így összeállt és használni akarom fel kell újból melegítenem ? Köszönöm a segítséget előre is. Üdv:Zuzmó

Reni23
Reni23 Sat, 2014-10-25 19:23

Kedves ízHUSZÁR!
Szerinted kókuszvirágcukorral is jó lehet? Nem tudom, hogy mennyire ismered, annak alapból van egy karamelles íze, és nagyon alacsony a glikémiás indexe, ami miatt lecserélném a kristálycukrot :)
Köszönöm!
Üdv,
Reni

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Sat, 2014-10-25 19:52

Kedves Reni!

Ilyen téren nincsen tapasztalatom, de gyorsan beírtam a keresőbe és elméletileg a kókusz cukorból is lehet karamellt csinálni. Szerintem először próbáld meg egy kisebb mennyiséggel, kísérleti jelleggel! :)

ízHUSZÁR

Reni23
Reni23 Mon, 2014-10-27 08:16

Igen, én is így gondoltam :)
Köszönöm szépen a gyors választ!
Szép hetet,
Reni

242
cukor 460 g
vaj 4 ek
1 kávéskanál
habtejszín 250 ml