Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamellás tiramisu Németh Ádámtól

Sós karamellás tiramisu Németh Ádámtól
Sós karamellás tiramisu Németh Ádámtól
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ellenállhatatlan tiramisu Németh Ádámtól, ahogyan még biztosan nem készítetted.

hozzávalók / 4 adag

A babapiskótához

A sör-redukcióhoz

A grillázshoz

A sós karamellhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Süss egy adag házi babapiskótát Ehhez a 6 tojásfehérjét 6 dkg, a sárgáját 7 dkg cukorral verd habosra. A sárgájára szitálj 18 dkg lisztet, és óvatosan forgasd bele. Majd a fehérjét is óvatosan forgasd bele. Csurgass bele 2 dkg olvasztott, de nem forró vajat.
  2. Sütőpapírra nyomj babapiskótaformákat. Süsd 180 fokos sütőben 10, utána 140 fokos sütőben 15 percig. Hagyd kihűlni-
  3. 6 evőkanál barna cukorból főzz karamellt /száraz lábos, cukor, hő/. A karamellbe önts 1 liter barna sört, és addig főzd, míg 5 dl-re sűrűsödik. Ha nem érzed elég édesnek, picit cukrozd még, tedd félre hűlni.
  4. 100 g cukorból főzz karamellt, ha kész, szórj bele 100 g szezámmagot, Hideg, olajos szilikonlapra öntsd ki, terítsd szét, hagyd kihűlni. Ha kihűlt, törd apróra.
  5. 100 g cukorból készíts karamellt. Még forrón adj hozzá 2 dl főzőtejszínt és 5 dkg vajat. Keverd gyorsan, alacsony lángon, míg szép selymes öntetet kapsz. Szórj bele egy nagy csipet sót. Tedd félre tálalásig.
  6. Verj fel 0,5 liter habtejszínt egy evőkanál porcukorral.
  7. 500 g mascarponét, egy fél narancs és 1 lime reszelt héját, 5 cl konyakot és egy evőkanál porcukrot keverj simára.
  8. A tejszínhabot nagyon óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Tedd hűtőbe 20 percre.
  9. Töltsd a krémet habzsákba. A piskótákat mártsd a sör-redukcióba 1-2 másodpercre, majd fektesd őket egy szép pohár aljába. Nyomj rá a mascarponehabból. Szórd meg grillázzsal, majd pár csepp sós karamellt csepegtess rá. Ezt ismételd, míg meg nem telnek a poharaid. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 140°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles tiramisu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1972
tojás 6 db
cukor 13 dkg
finomliszt 18 dkg
vaj 2 dkg
barna cukor 6 ek
barna sör 10 dl
cukor 100 g
szezámmag 100 g
cukor 100 g
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
1 csipet
habtejszín 5 dl
porcukor 2 ek
mascarpone 500 g
narancshéj 0.5 narancsból nyert
lime héja 1 lime-ból nyert
konyak 50 ml