Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamellszósz

Sós karamellszósz
Sós karamellszósz
6 perc / előkészület: 1 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós karamellt szerettem volna egy sütibe tenni. Kicsit hígabb lett, mint gondoltam volna. Így is használtam a sütihez és minden máshoz is, aminek az  ízét meg akartam bolondítani.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nádcukrot kis lángon teflonlábosban kezdjük melegíteni. Nem kell kevergetni, csak rázogatni. 
  2. Ha felolvadt a cukor, hozzáadjuk a mézet és a sót, majd a tejszínt is. Ekkor addig keverjük, míg bársonyosan sima nem lesz. Forraljuk, míg besűrűsödik. 
  3. Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről, és a vajat felkockázva adagoljuk hozzá, miközben keverjük, míg homogén nem lesz. Félretesszük kihűlni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 102
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellszósz sósan, pikáns karamellszósz, karamellszósz pikánsan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2015-02-08 17:13

hasonlót készítettem én is. Jós karamellbe mártott banánt tettem a brownieba. Valószínűleg hasonló az ízlésünk.

enikoe
enikoe Sun, 2015-02-08 16:25

Brownie mellé készítettem el, és féltem, hogy kihűlve kemény lesz a karamellszósz, ezért visszamelegítettem egy picit, de, azt hiszem, hidegen is jó lehet. A só mennyisége és a szósz állaga is tökéletes, egyszerre sűrű és lágy. Köszönöm!

149
nádcukor 10 dkg
méz 2.5 dkg
1 kávéskanál
vaj 2 dkg
habtejszín 1 dl