Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel

Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel
Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főzős újságot találtunk a lányommal Küldd el a recepted! címmel. Nem túl komplikált és nem túl drága receptek, ez a lényege az újságban lévő ételeknek és sütiknek.
Ráadásul laktató és finom, egy gondolatunk volt a lányommal, amikor átlapoztuk, hogy ezt megcsináljuk, hisz minden van itthon hozzá, és a fejtett bableveshez kítűnő második fogás lesz.
Ha barátok jönnek, egy borozáshoz, sörözéshez kellő finomság, és akkor már dupla adagot készítsünk. :-)
Az eredeti recept a zöldnek kaprot ír, de mivel nincs már itthon friss kapor, ezért készült petrezselyemmel, amire a fiam annyit mondott: " nahát, ez petrezselyemzöld? na ne, ez ehető így?" /majd, két harapás után/: "nagyon finom, petrezselyemzöld, és mégis finom, anya, ez tök tuti! Ez jó! " Úgy örültem! :-)
El is fogyott minden, viszont a baráti beszélgetéshez már dupla adaggal készültem, gyorsan megvan, és tényleg minden tölteléke finom, persze, változtathat rajta mindenki ízlése szerint. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Elsőnek az ajánlott töltéssel készüljön el, megéri a kockázat! :-) Aztán aki gondolja, ízlése szerint változtathatja.
Ez az étel kb. 800 ft. Nagyon finom, és nagyon laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, felkeverjük, belerakjuk a friss morzsolt élesztő, elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, az olajat, sót. Adjuk hozzá a többi langyos  tejet is.
  3. A tálban a tészta hozzávalóit, a felfutott élesztővel jó alaposan összedolgozzuk, hagyjuk egy órán át liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kelni
  4. Egy tálban a margarinos, petrezselymes krémet keverjük össze.
  5. A pizzakrémet kinyitjuk (lehet saját magunk is készíteni - ez így egy gyors megoldás).
  6. Lereszeljük egy tálba a kétféle sajtot, kicsit összekeverjük.
  7. Lisztezett deszkán a tésztát kivesszük, és három cipót készítünk belőle, hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
  8. Az első cipót kinyújtjuk, téglalap alakúra, és a margarinos krémmel megkenjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel (más zöldfűszerrel), és hosszanti részen, lehetőleg szorosan, amennyire lehet, feltekerjük.
  9. Megkenjük pizzakrémmel a következő kinyújtott cipót, és feltekerjük.
  10. A harmadik cipót megszórjuk a reszelt sajtokkal, kicsit lelapítjuk rá, és feltekerjük.
  11. Mind a hármat felszeleteljük, de nem szeletekre, hanem háromszögekre vágva. Így kerülnek a sütőpapíros tepsibe, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
  12. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre, aranybarnára sütjük.
  13. Kivesszük a sütőből, kicsit hűl, és kiszedjük a sütiket a tepsiből, még meleg legyen. Tálra téve, tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x30 x 6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 856
elküldve: 6
receptkönyvben: 238
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós tekercsek, sörkorcsolya három ízzel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Mon, 2013-01-07 12:32

Kedves Éva-Anyóca!
Köszi a receptet. Szilveszterre csináltam meg, sós rágcsálnivalóként.
Picit a tölteléken változtattam, házi sonka csíkok + feta sajt. Bevált nagyon! :D Fogyott rendesen!
Pont az ilyen recepteket szeretem, praktikus, lehet variálni a bele valót, ami épp van a hűtőben.
Köszi még egyszer!
Szép napot!
Boldog Új Évet Kívánok!
Mettácska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-07 13:21

Kedves Mettácska!

Nagyon örülök neki, hogy elkészítetted.:-O

Igen, tényleg az a jó ebben a reciben is, hogy nem kell teljesen ragaszkodni hozzá, vígan lehet változtatni, ahogy azt Te is tetted.:-O
Elhiszem, hogy fogyott! :-O
Köszönöm, viszont Neked is szép napot kívánok!
Békés, boldog új esztendőt!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-08-19 21:05

Kedves villers!
Köszönöm, hogy szóltál, még egyszer, és sikerült kijavítanom:-))
Nagyon jó, hogy szóltál, elég baj lett volna, ha úgy készül el, bár a gyakorlott kéznek nem stimmelt volna, de aki elsőnek ugrott volna neki,...köszönöm:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-08-19 21:01

Kedves villers!

Én azt a receptet írtam le, amit az újságban olvastam.
Igazad van.:-))
Készítéskor derült ki, hogy több tej kell, ha nem teszünk bele, nem áll össze a tészta:-))
Sőt cukor se volt írva az élesztő felfutásához az újságban.
Jó, hogy azért szoktam én is csinálni hasonlót és nem tetszett, és variáltam.
Igen, csak mire odaértem, hogy ezt kijavítom, a receptben, már felkerült, és nem biztos, hogy tudok javítani, megpróbálom, köszönöm, hogy szóltál, és igyekszem ,hogy az elkészítés alapján való mennyiség kerüljön bele, nem ,amit megadtak az újságban.
Kellemes hétvégét kívánok, és még egyszer köszönöm, hogy szóltál, mert már elfelejtettem, elnézést.
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-08-19 18:21

Kedves Éva-Anyóca!
Hú, bármelyiket megkóstolnám! Nagyon szépek! :)
Üdv: Fahéj

villers
villers Fri, 2011-08-19 15:46

Az az 1 dl nem elírás? A többi ugyanilyen receptben 5 dl van. Magam is szoktam ilyet csinálni, és el nem tudom képzelni, hogy lehet elég az 1 dl, az ötszörannyi helyett...

1848
finomliszt 80 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
2 tk
tej 4 dl
margarin 25 dkg
2 tk
tojássárgája 1 db
kapor 1 csokor
pizzaszósz 160 g
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek