Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perec 4.

Sós perec 4.
Sós perec 4.
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a mondóka is tartja: gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet... :) Ez nálunk is így van. Gyorsan elkészíthető, kiváló rágcsa.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sós masszához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a hozzávalókkal összedolgozzuk.
  2. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük.
  3. Elkészítjük a sós masszát, az úgynevezett pancsot: lisztet a sóval összekeverjük, majd vízzel sűrű palacsintatészta állagúra keverjük.
  4. A tésztát felosztjuk, sodorjuk, perecet formázunk belőle, majd tepsibe tesszük.
  5. Lekenjük tojással és még pihentetjük egy kicsit.
  6. 200 fokos sütőbe tesszük, majd ha színesedik kivesszük a sütőből.
  7. Meglocsoljuk a sós masszával és visszatesszük, készre sütjük.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 360
elkészítve: 18/30
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-08 10:50

Kedves Rita!

Első nekifutásra, megijedtem, hogy fogok én pereceket formázni?
Aztán lassan rájöttem, hogy talán így és így alakítom,ahogy láttam a képen, - és kijött a forma, sikerült.
Köszönöm, finom lett, a sokadik próbálkozásra lesz majd olyan szép, mint a Tiéd.:-))
Addig finom.:-)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !

Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2012-04-08 11:59

Szia Éva-Anyóca!
Nem olyan bonyolult a perec készítés :)) Bár az első alkalommal én is küzdöttem vele rendesen :D
Nem a külső számít! ;) Az íz, az a fontos!!
kellemes ünnepeket!
Rita

remeny79
remeny79 Sun, 2012-02-05 12:27

Sziasztok!!!

ezek a perecek nagyon finomak lettek,igaz csak féladagot sütőttem belőle,és 16-18 darab lett,kisebbeket csináltam.Köszike a receptet: Tünde

nyevi70
nyevi70 Fri, 2011-12-30 21:35

Kedves Rita!
Megnéztem a tortáidat, sőt a többi "alkotásodat" is. Egytől-egyik gyönyörű valamennyi, nagyon ügyes vagy és rengeteg türelmed is lehet (:-)). A perecet holnap én is elkészítem. BÚÉK! Ági

Barbara1970
Barbara1970 Thu, 2011-06-09 11:55

Kedves Rita,
Nagyon csinosak! Azt szeretném még megkérdezni, hogy ebből az adagból kb. hány perec lesz (a kép alapján azt sem tudom megítélni, hogy kb mekkorák)? És puha vagy ropogós fajtájú?
Köszönöm előre is a választ
:) B

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2011-06-09 12:12

Szia Barbara!

Darabszám? húú...most megfogtál:)) annyit tudok segíteni, hogy 5 dkg darabokra kimértem a tésztát, és szép mennyiség lett. Frissen nagyon puha, nagyon finom. Másnap már ropogós lesz. Mérete úgy alakult, hogy a nagy méretű, tűzhelyhez tartozó tepsibe 3x4 darabot tettem.
Szia, szép napot!
Rita

moncheri74
moncheri74 Thu, 2011-06-09 10:08

Nagyon szépek és guszták ezek a perecek.
De csak a második helyre került nálam, mert az 1. helyezett az ŐSZIBARACK!!!!! :)
Üdv, minden jót és várom a további "gyönyörűségeket".

1393
finomliszt 100 dkg
tej 0.5 l
élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
1 ek
napraforgó olaj 1.5 dl
tojás 1 db
finomliszt 6 evőkanál
2 ek
víz 2 dl