Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perec Pipőkétől

Sós perec Pipőkétől
Sós perec Pipőkétől
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc sós rudam receptjét alakítottam át (ismét), és szaggattam a tésztájából pereceket. Ebből a mennyiségből 42 db lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha nincs kiszúróformánk, készíthetünk a tésztából sós rudat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétfajta lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, ezután hozzádolgozzuk a tojássárgáját és a tejfölt. Jól formázható tésztát kell kapnunk, amit lisztezett felületen kinyújtunk, pereceket szaggatunk.
  2. A perecek tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk sajttal vagy magvakkal.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 651
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

házi perecek, tönkölyös-sajtos perecek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

397
tönkölybúza liszt 22.5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 7.5 dkg
margarin 10 dkg
libazsír 4 dkg
tejföl 50 g
tojássárgája 1 db
1 teáskanál
sütőpor 1 késhegynyi
tojásfehérje 1 db
sajt 2 dkg
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál