Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perecek ahogy csorsi készíti

Sós perecek ahogy csorsi készíti
Sós perecek ahogy csorsi készíti
43 perc / előkészület: 30 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paprika tv egyik adásában láttam ezt a perec receptet, amit azonnal el is kellett készítsek!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A perecek előfőzéséhez

A perecek tetejére

ajánlat

Sajtszósszal kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vizet, a cukrot, az élesztőt és a sót összekeverjük, és félrerakjuk 5 percre, amíg a víz el nem kezd habosodni.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és olvasztott vajat, majd jól összedolgozzuk a masszát, amíg el nem válik az tál oldalától, és a kezünkről is könnyen lejön.
  3. Vegyük ki a tésztát a tálból, mossuk el a tálat, majd növényi olajjal kenjük ki a tiszta tál oldalát, és tegyük bele vissza a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük egy órát.
  4. Amikor a tészta megkelt, egy lisztezett deszkán osszuk el 8 részre. Mindegyik részt addig nyújtsuk kézzel, amíg úgy nagyjából 50 centi hosszú vékony tésztacsíkot kapunk. A tészta két végét megfogva emeljük fel U alakúra, majd a tésztákat egymással keresztezve készítsünk perec formát. A kész pereceket rakjuk egy növényi olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk őket szobahőmérsékleten kelni egy órán át.
  5. Ha megkelt a tészta, a sütőt melegítsük elő 225 fokra. 
  6. Melegítsünk fel tíz bögre vizet egy nagy edényben. Ha a víz már forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és adjuk hozzá a 3 evőkanál szódabikarbónát. Ha nem vesszük lejjebb a lángot, könnyen kifut a víz. Ha a bikarbóna elkeveredett a vízben, forraljuk fel még egyszer.
  7. A felforrt vízbe egyesével rakjuk bele a perecformákat, pontosan 30 másodpercre. Szedőlapáttal emeljük ki a pereceket a vízből 30 másodperc után.
  8. Rakjuk a formákat a sütőpapírra, kenjük be őket a felvert tojássárgával, amihez adjunk egy kanál vizet is. A bekent formákat kedvünkre szórjuk meg durva szemű sóval, parmezán sajttal vagy borssal.
  9. 12-14 percig süssük őket, amíg szép barna színűk nem lesz. Melegen tálaljuk őket.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 633
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csorsi

Mióta szakács: 2012.12.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: pita, édes leveles, buci, kifli, hamburger-buci, bagel, burek, croissant, zsemle, briós

egyéb elnevezések

sós perec, sajtos perec, házi péksütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

556
víz 2.5 dl
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak
2 ek
finomliszt 3 bögre
vaj 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
víz 2.5 l
szódabikarbóna 3 ek
tojássárgája 2 db
1 ek
parmezán sajt 3 dkg
bors 0 ízlés szerint
víz 1 ek