Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós puliszkatorta

Sós puliszkatorta
Sós puliszkatorta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint a Funtineli boszorkányból merítettem az ötletet, csak ezúttal sós változatban. Nekem így még jobban is ízlik. Laktató, és nagyon finom reggelire, vacsira vagy napközben. Igazi erdélyi különlegesség!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet bele borsot, fokhagymát tenni, a tetejét tejföllel vagy juhtúróval meglocsolni. És persze az elmaradhatatlan orda és zsendice is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, 3 percig pirítjuk serpenyőben, majd leszűrjük róla a zsírt, és félretesszük.
  2. A túrót áttörjük villával, hozzákeverünk fél teáskanál sót, kaprot, tojást, szalonnát és tejfölt.
  3. A hideg vizet összekeverjük a kukoricadarával, majd nagy lángon, folyamatos kevergetés közben 10 percig főzzük, míg rotyogni kezd, és összeáll. Belekeverünk egy teáskanál sót.
  4. Előmelegítjük a sütőt. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kikenünk a szalonna zsírjával, majd lapáttal egy ujjnyi réteg puliszkát egyengetünk el a tetején. Sajnos a puliszka nem olyan engedelmes, mint szeretnénk, de belülről kívülre haladó, óvatos simogatással sikerülni fog. Ezután egy réteg túró, puliszka, túró, puliszka.
  5. Betoljuk a sütőbe, és fél órán át sütjük, míg a teteje szép piros lesz. Akkor tudjuk egy darabban kivenni a formából, ha már teljesen kihűlt, így szeletekre is lehet vágni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 095
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Túrós szalonnás sült puliszka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

628
kukoricadara 200 g
víz 1 l
1.5 teáskanál
kolozsvári szalonna 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 1 ek
tojás 1 db
kapor 1 teáskanál