Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós ropogós bundában sült csirkemell

Sós ropogós bundában sült csirkemell
Sós ropogós bundában sült csirkemell
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötödik házassági évfordulónk napján a Férjemet ezzel a kis meglepetés vacsorával vártam haza. Egyszerű és mégis egy kicsit különleges. Az elnevezés az alapanyagra utal, az elkészült étel finom, puha, nem ropogós.

Még több képet a husiról és a hozzá kínált köretet a blogomon találjátok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.

  2. A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy ledaráljuk, vagy késes aprítóban összetörjük.

  3. Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a sós ropogós kerül.

  4. A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a ropogós panírban.

  5. Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.

  6. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropi bundában sült csirke, ropis hús, csirkemell ropiban rántva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1765
csirkemell filé 8 db
1 kávéskanál
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 5 dl
ropi 15 dkg