Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós rúd rizslisztből

Sós rúd rizslisztből
Sós rúd rizslisztből
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám gondolta ki ennek a sósnak az arányait és a rizslisztet, mert látta, hogy hiányzik nekem némi rágcsálnivaló és a gm lisztekből ez drága... Nagyon szereti az egész család, nem lehet abbahagyni! A tészta enyhén törékeny, ezért kell jó alaposan alálisztezni, mert nem lehet nyújtás után már forgatni. Az élesztőtől nem lesz puha, mint a búzalisztes sós rudak. Könnyít a tészta súlyosságán, de olyan jó kis száraz, sült rágcsálnivaló - minden jóval, gluténmentesen.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

  • 5 dkg sajt (reszelt)
  • 2 ek tökmag (és/vagy más magok)

ajánlat

Finom, előre megsüthető vendégváró vagy jó kirándulótárs.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrjuk a tésztát.
  3. Jó alaposan meglisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Tetejét lekenjük tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk sajttal, magokkal.
  5. Késsel vagy derelyevágóval rudakra vágjuk a tésztát.
  6. Sütőpapíros tepsibe emeljük a rudakat (óvatosan, enyhén törékeny). 20-25 percig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, 15-20 perc alatt (légkeveréssel egyszerre 2 tepsi sülhet). 4 tepsi sós lesz ebből az adagból. Fémdobozban sokáig friss marad.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 878
elküldve: 17
receptkönyvben: 206
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rúd, sajtos rúd, sós ropogós, magos rudacska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2014-12-30 18:14

Örülök, hogy ízlett! Nekem meg szokta tartani a formáját, de talán egy kis liszt még a tésztához vagy picit kevesebb élesztő formatartóbbá teheti :)

zorka1
zorka1 Sun, 2013-12-29 12:05

Ez egy nagyon klassz recept, tegnap kipróbáltam. Először megijedtem, mert kicsit nyúlósabb a tészta, de teljesen kezelhető. Köszönöm!

648
rizsliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 75 ml
cukor 1 csipet
1 ek
sajt 15 dkg
tejföl 150 g
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db
sajt 5 dkg
tökmag 2 ek