Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós sajttorta Steiner Kristóftól

Sós sajttorta Steiner Kristóftól
Sós sajttorta Steiner Kristóftól
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyebben szeletelhető, ha egy egész éjszakát várakozik a hűtőben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőmet 180 fokra melegítem, egy láboskában vizet forralok, és ha lobog, beszökkennek a kesudiók, majd félrehúzom, és hagyom, hogy megpuhuljanak - húsz perc elég is nekik.
  2. Addig is száraz serpenyőn kissé megpirítom a zabpelyhet, majd összemorzsolom 2 evőkanál margarinnal és 1 evőkanál sziruppal, és egy kapcsos tortaalap kimargarinozott aljába gyömöszölöm, hogy mindenhová egyformán jusson, majd jöhet a krém.
  3. A lecsepegtetett, áztatott kesudiót, a csicseriborsót, a maradék margarint, a kókuszkrémet botmixerrel homogén krémmé keverem, majd fakanállal alaposan elkavarom benne a keményítőt is. Ha egy sűrű, krémes humuszra emlékeztet, már kész is van.
  4. A szirupot száraz, forró serpenyőbe csurgatom, kissé megsózom, és hagyom, hogy sötétbarnára karamellizálódjon - ha édesen készítem, kaparok bele vaníliát, reszelek bele citromhéjat, ha sósan, máris zuhan bele a füstölt paprika, és kap egy kis préselt fokhagymát is.
  5. A krémbe kavarom a többi hozzávalót, és a tortaformába simítom. Ugorhat is a sütőbe 25-35 percre – ha nagyon pirul a teteje, ráborítok egy sütőpapírt.
  6. Közben elkészítem a toppingot. A párolt és pirított zöldségeken, gyümölcsökön, magvakon át bármi jöhet.
  7. A megsült tortát rácson hűlni hagyom, majd ha már langyoskás, körbenyesem egy késsel vagy spatulával, meglazítom a tortagyűrűt, és tádááám, kész is van.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 305
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges torta, vegán lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

909
csicseriborsó konzerv 300 g
kesudió 300 g
zabpehely 400 g
margarin 150 g
kókuszkrém 150 g
kukoricakeményítő 2 evőkanál
juharszirup 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fűszersó 1 ek
gomba 10 dkg