Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós teasütemény Kacztól

Sós teasütemény Kacztól
Sós teasütemény Kacztól
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Farkas Vilmostól származik, receptvideóval megtaláljátok a blogján.

Unokatestvérem kedvence a sós tesütemény, de sajnos nagyon kevés cukrászdában lehet kapni igazán finomat, így kerestem neki egy tökéletes receptet.:)

Életveszélyesen, abbahagyhatatlanul finom!!!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölben elkeverjük a sót és a tojássárgáját.
  2. Majd az összes anyagot összegyúrjuk, minél kevesebb mozdulattal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, az egész tojással megkenjük.
  4. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen.
  5. Mikor kivesszük, csíkokra vágjuk, megkenjük megint a tojással, a tetejére szórhatunk: mákot, szezámmagot, lenmagot, köménymagot és természetesen parmezán sajtot.
  6. Előmelegített sütőben 200-230 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 631
elküldve: 13
receptkönyvben: 367
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kacz

Mióta szakács: 2012.06.03.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós vágott teasütemény, sós omlós teasütemény, magos sós, sós kocka, sós ropogós

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virágh Bea
Virágh Bea Sat, 2013-12-21 21:12

Finooom! Nekem nem lett e n n y i r e szép, mint a tiéd, de legközelebb dupla adagból készítem, az biztos! Köszönöm!

fonicia
fonicia Fri, 2013-06-14 11:26

Kedves Kacz!
Fél adaggal megpróbáltuk a receptedet és mondhatom ISTENI lett!Legközelebb bátran megcsinálom a rendes adagot is! Mindenkinek tudom ajánlani!!!!Köszönet érte és mentettem.

kdrita
kdrita / kdrita Tue, 2012-11-27 21:16

Kedves Kacz

Jelentem elkészítettem nagyon finom sütemény napokig friss maradt (kb. 3 nap volt elfogyott), ugyan laktózmentes változatra átiratoztam de szerintem ugyan olyan jó mint az eredeti.
Egy kérdés rizsliszttel vajon ellehet készíteni?
Üdv Rita

Kacz
Kacz / Kacz Sun, 2012-12-16 19:04

Kedves Rita!

Sajnos nem tudom a kérdésedre a választ, nem használok rizslisztet, nincs ilyen tapasztalatom.
Te esetleg kipróbáltad azóta?
Érdemes egy fél adaggal tesztelni.

Üdv,
Kata

kdrita
kdrita / kdrita Mon, 2012-12-17 07:37

Kedves Kacz

Most karácsonykor akarom kipróbálni majd megírom milyen lett. Köszi.

Üdv, Rita

mao
mao Sat, 2012-11-10 21:02

Hú nagyon-nagyon jól néz ki! Meddig marad ez puha? Nekem a sós sütik mostanában mindig olyan hamar megkeményednek, szárazok lesznek. :(

Kacz
Kacz / Kacz Sat, 2012-11-10 21:27

Igazából eddig 3 nap volt a legtöbb, amit kibírt, de általában hamarabb elfogy :) Az biztos, hogy 3 napig tökéletesen vállalható :)

683
finomliszt 600 g
vaj 360 g
tojássárgája 5 db
tejföl 100 g
25 g
élesztő 1 dkg
tojás 1 db
mák 2 dkg