Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós tekercs

Sós tekercs
Sós tekercs
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a díjnyertes sós sütink. Bármikor bármennyi elfogy otthon! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Könnyítés érdekében az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A tészta állaga szerint lehet még hozzá tenni lisztet, hogy egy könnyen gyúrható, de nem ragadós tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, majd mindegyik adagot kinyújtjuk úgy 1 cm vagy egy picit vékonyabb vastagságúra.
  3. A 25 dkg margarint összekeverjük 3 tojássárgájával, és teszünk bele egy pici sót és egy pici reszelt sajtot. Ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott lapokat, és felcsavarjuk őket.
  4. A tekercseket fél órát pihentetjük.
  5. A megmaradt 1 tojássárgájához adunk 1 kanál tejfölt és egy pici sót, és ezzel megkenjük a tekercsek tetejét, majd megszórjuk őket reszelt sajttal.
  6. A tekercseket háromszög alakban felvágjuk, és a darabokat kivajazott tepsibe fektetjük.
  7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 286
elküldve: 9
receptkönyvben: 549
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nostian

Mióta szakács: 2011.01.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Gizi féle sós tekercs, tejfölös-sajtos tekercs

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huldi
huldi Sun, 2014-12-28 11:08

Kedvenc sós sütim, sokadjára készítem már el, mindig sikert aratok vele! Köszönöm

almamag
almamag Tue, 2012-01-31 19:59

Ez olyan, mit a vajdasági sós. Nagyon-nagyon finom!!!!
Imádom! Mindenkinek ajánlom, mert nagyon egyszerű és mindig sikeres!

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Sat, 2011-05-14 16:26

Szia!
Jól értem, az összegyúrt tésztát nem kell külön megkeleszteni, csak fettekert állapotban pihentetni?
Köszi

Solya78
Solya78 / Solya78 Tue, 2011-04-19 14:50

Péntekre ismét elkészítem, megint pizzakrémmel. A kollégáim már alig várják. A közepébe is szoktam sajtot tenni, oda sima eidami vagy trappista, a tetejére pedig füstölt sajtot. Imádom!

barand
barand / barand Tue, 2011-04-19 06:48

Már sokadszorra sütöm meg a tekercseket. Igaz, egy kicsit felturbózva... én elég sok sajtot teszek bele is és a tetejére is. Az egyik ismerősöm közölte, hogy vigyem a receptet a pékségbe és mondjam meg nekik, hogy ilyennek kell lennie a sajtos rúdnak. :)) Köszi a receptet! :)

vena
vena Wed, 2011-03-09 14:25

Ezt ismerem! Nagyon jó kis recept. Én csináltam már kakaóval és mákkal is. A vajat cukorral és kakaóval kevertem, a többi ugyan úgy. A pizzakrém csuda jó ötlet!

Baba02
Baba02 Fri, 2011-03-04 14:24

Bocsi,hogy ennyit kotyogok!Megsültek a tekercskéim,nekem is kifolyt a margarin,de az íze feledteti bosszúságom miatta:)
A rudak tetejét még a sajt után 3 különböző ízű fűszerporral!Hmmmm..fokhagymapor,sült krumpli füstölt sonka ízű,és tejfölös ízesítésű!

Ezer hála még egyszer!!

anosti
Nostian / anosti Fri, 2011-03-04 14:14

Remélem azért jól sikerül!!!! Nem hiszem, hogy ezt nagyon el lehetne rontani... :)

Baba02
Baba02 Fri, 2011-03-04 12:07

Most jöttem rá,amikor már pihentetem,hogy mekkora butaságot kérdeztem:)

A margarinos masszába én tettem fél tömlős sajtot,kíváncsi leszek a végeredményre!
Köszi a receptet!

Baba02
Baba02 Fri, 2011-03-04 10:14

A margarint felolvasztom,vagy csak szoba hőmérsékletű?Szeretném még ma megsütni:)

anosti
Nostian / anosti Fri, 2011-03-04 08:07

Hááát, most lebuktam... :) Amúgy én is fél évig csak szemezgettem innen, mire úgy döntöttem ezt meg merem osztani... :) Puszi!

nostijudit
nostijudit Fri, 2011-03-04 00:50

Nahát, nahát mit találtam! Jól megleptél! A recepted klassz, mi is szeretjük :), kérünk még sok másikat is!Mióta megmutattad az oldalt én is böngészem, igaz feltenni még semmit nem volt bátorságom!Puszi

anosti
Nostian / anosti Thu, 2011-03-03 15:24

Úgy örülök, hogy ennyi embernek ízlett... Nálunk is ez lesz a hétvégi süti... :) A margarint ki kell tapasztalni, Én sokáig Németországban voltam és az ottani margarinoknak még az állaga is más, abból kellett ennyi, itthon ha soknak tűnik nyugodtan csökkenthető a mennyiség... Sőt a recept is ízlés szerint változtatható... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 14:52

Nagyon fincsi lett!!!!!!!Köszi a receptet!!!!

Pamacska
Pamacska Thu, 2011-03-03 13:50

 
Kedves Nostian!

Sok jó receptet készítettem erről az oldalról, de ez nagyon tuti! Nagyon-nagyon finom! Nekem diétáznom kellene /nem súlyfelesleg miatt, hanem egézségi okokból/, de "ember legyen a talpán" aki megállja, hogy ne kóstólja meg! Nagyon jól sikerült, igaz én is kevesebb margarinnal készítettem. Talán nekem picit nagyok lettek, de legközelebb több részre osztom a tésztát. Köszönjük a szuper receptet!!!!!!!!!!
Üdvözlettel: Tünde

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 13:13

most sütöm,remélem mindenkinek ízleni fog,köszi a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 08:56

Elkészítettem én is! Nagyon finom, főleg frissen. Nekem soknak tűnt a margarin amit a töltelékbe kellett volna tenni...csak 2 ek ramat raktam bele. Így nem folyik ki semmi a sütiből, de mégis van benne töltelék.
Köszönöm a receptet, beírtam a könyvembe és sütögetem! :)))

villers
villers Mon, 2011-02-28 21:26

Megcsináltam, és isteni finom lett. Én a tetejére fűszeres füstöltsajtott raktam. Egyet viszont nem értek, nekem a belekent margarinos massza egy jó része kifojt a tepsibe, amit szabályosan le kellett öntenem róla, pedig mindenből annyit tettem, amennyi írva volt. Persze mivel orvosolható volt a "probléma", ez nem vette el a kedvem a következő elkészítéstől sem, de szerintem akkor kevesebb margarint fogok beletenni...

Solya78
Solya78 / Solya78 Fri, 2011-02-18 14:51

Másodjára már beleraktam a fél litert, így lágyabb lett a tészta és nem vajjal, hanem pizzakrémmel kentem meg, így még finomabb. A kollégáim 2 perc alatt bepuszilták :)

anosti
Nostian / anosti Mon, 2011-02-21 08:50

Fúúú, erre én nem is gondoltam... De nagyon jól hangzik, azt hiszem ezt én is hamarosan kipróbálom ebben a formában is..... :)

k.v.ildiko
k.v.ildiko Wed, 2011-02-16 19:53

Nagyon finom a sós tekercs, a lányomnak is nagyon ízlik :) Most sült ki. Biztosan nem fog 3 napig tartani. :)

anosti
Nostian / anosti Tue, 2011-02-15 18:53

Nekem a fél liter tej el szokott fogyni hozzá, bár volt már hogy egy kis lisztet még tettem bele. A margarin ízlés kérdése, mi szeretjük jó vajasan, úgy kicsit tovább marad puha és finom lesz az íze is tőle, de tetszés szerint alakítható a recept... :) Remélem ízleni fog!!!! :)

Solya78
Solya78 / Solya78 Tue, 2011-02-15 18:50

Nekem most pihen, lassan sütöm.
Nem kellett nekem hozzá fél liter tej és a krémhez a margarin is sok lett, ha felhasználtam volna mindet, akkor nagyon vastag margarin réteg lett volna rajta, én meg azt nem szeretem.
Kiváncsi vagyok, ha kisül milyen lesz.

tami06
tami06 Mon, 2011-02-14 23:30

Köszönöm már megsütöttem finom lett!!mi 6an esszük 4gyermek két felnőtt :)

tami06
tami06 Mon, 2011-02-14 15:49

Még most el készítem,mennyi lesz belőle? köszönöm

anosti
Nostian / anosti Mon, 2011-02-14 18:21

Elég nagy adag, mi ketten szoktuk enni és úgy eltart 3 napig... De ha letakarod és nem szárad ki 3 nap után is isteni!!!!!

852
finomliszt 80 dkg
tej 0.5 l
1 ek
napraforgó olaj 1.5 dl
élesztő 5 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 4 db
1 csipet
sajt 10 dkg
tejföl 1 ek