Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-túrós batyu

Sós-túrós batyu
Sós-túrós batyu
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját gyártmány, a tésztáját egy régebbi újságcikkből, a tölteléket pedig saját kútfőből, kedvenc pékségem sós-túrós csigája iránti vágyamból készítettem. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat és a sót, majd jól dolgozzuk össze a liszttel és gyúrjuk sima tésztává. Takarjuk le, tegyük meleg helyre, és fél órán át hagyjuk kelni.
  2. A túróhoz adjuk a sót, majd a pirospaprikát (ez opcionális).
  3.  A tésztát egy liszttel beszórt deszkán nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 cm széles négyzetekre.
  4. Mindegyik közepére halmozzunk egy adag túrót, majd hajtsuk rá az egyik oldalt.
  5. A túrós batyukat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg a tetejüket köménymaggal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 446
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóry

Mióta szakács: 2009.08.25.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós tekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-24 13:08

Ma délelőtt megsütöttem a sajtos batyut dupla adaggal.Isteni finom. Szinte az utolsó szemig elfogyott.Köszönöm a finom rercepteket.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-13 05:42

szia!
a töltelék milyen alapanyagokból készül?köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 19:43

sziasztok én ma már másodszor sütöm igaz ezt már igazi házi sváb szalámival úgy hogy a túrora rá tettem és ugy sütöttem.ezerszer jobb.de tényleg csak az igazi sváb szalámival ami szekszárd és a környező faluk specialitása.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-30 19:19

Nagyon tetszik!

464
finomliszt 25 dkg
tej 1 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 6 ek
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 tk
tojássárgája 1 db
köménymag 1 teáskanál