Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós túrós prósza

Sós túrós prósza
Sós túrós prósza
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy Szerb hagyományos előétel. Nagyon finom savanyú káposztás ételekhez, például a sörös társaságok imádják ezt a sós finomságot wink.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Legjobb, ha olyan túrót használunk; amely szépen morzsolódik, mert így igazán mutatós és finomabb is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 tojassárgáját szétválasztjuk a fehérjétől.
  2. A tojássárgáját összekeverjük az olajjal, hozzáadjuk a  kukoricalisztet, a búzalisztet, a sütőport és a sót. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az ásványvizet és a túrót.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túrós masszához.
  4. Egy közepes tepsibe öntünk egy kevés olajat, majd megmelegítjük a sütőben, és a meleg tepsibe öntjük a masszát.
  5. Addig sütjük, amig szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 649
elküldve: 9
receptkönyvben: 319
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Feketeribizli

Mióta szakács: 2011.11.11.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

kukoricalisztes-túrós prósza, sós-túrós sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2012-10-07 16:22

Ma készítettem el ezt a látatlanban megdicsért prószát. A receptben megadott mennyiségekhez tartottam magam, bár már a massza összekeverésénél sokalltam az olajat. A kész süti az egész családnak ízlett "tulajdonképpen", de mindenki kifogásolta, hogy túl zsíros.
Tényleg nagyon finom, de legközelebb feleennyi olajat teszek bele, és egy kis kaporral is megbolondítom.

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Fri, 2013-12-20 19:57

Kosz a tippet! Igy eleve 2 dl olajjal csinaltam, nem lett ugyan tul zsiros, de az olaj ize nagyon dominalt. Kaprot is tettem bele, de elnyomta az izet az olaj.
Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha 3 decivel sutom :) 1-1,5 boven eleg (fel is irtam jegyzetbe :))

Egyebkent a sozas miatt, megkostoltam a nyers tesztat, es nem sok remenyt fuztem hozza... ahhoz kepest kifejezetten finom lett. A csalad apraja-nagyja is ertekelte.

firstlady
firstlady Fri, 2012-09-21 14:51

Nagyon jó! Még sosem olvastam sós prósza receptet, és nem is gondoltam rá, hogy ilyen módon is el lehet készíteni. Köszönöm szépen! :-)

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 Sat, 2012-04-28 11:51

Megsütöttem ma ezt a prószát. Raguleves után akartam valami egyszerűt. Hát mit mondjak isteni lett! És még nevetségesen is olcsó! Annyit változtattam rajta csak hogy enyhén édesre készítettem és sütőpor helyett élesztőt raktam bele, amit egy kicsi tejben futtattam fel. Persze annyival kevesebb az ásványvíz benne. Gyönyörű magas lett, szépen megkelt sütés közben. Köszönöm a remek receptet. Rendszeres készítője leszek.

741
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 dl
kukoricaliszt 15 evőkanál
finomliszt 9 evőkanál
sütőpor 0.5 tk
0 ízlés szerint
ásványvíz 500 ml
tehéntúró 50 dkg