Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-túrós rúd egészségesen

Sós-túrós rúd egészségesen
Sós-túrós rúd egészségesen
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelente éhgyomorra kávéztam, amitől általában megfájdult a gyomrom.

Ezért próbáltam egy egészségesebb pékárút összehozni, ami több napig friss marad.

Nyitott dobozban 4-5 napig ropogós állagú lesz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tehéntúrót szitán áttörjük.
  2. Az átszitált liszteket összemorzsoljuk a jó hideg margarinnal.
  3. A túrót és a sót is beledagasztjuk a tésztába. Ha nem elég sós, lehet hozzáadni.
  4. Egy éjszakára zacskóval hűtőbe rakni. Ha reggel állítjuk össze a tésztát, délután is süthetjük.
  5. Egy adagot kiveszünk a tésztából, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint csíkozzuk.
  6. Igény szerint tojással lekenhetjük (én nem szoktam), és reszelt sajttal, magvakkal is megszórhatjuk.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkorpás rúd, teljes kiőrlésű rúd, zabkorpás stangli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 35 dkg
zabkorpa 15 dkg
sovány túró 50 dkg
margarin 50 dkg
1 kávéskanál