Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós túrótorta

Sós túrótorta
Sós túrótorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterkor kínált valaki egyszer egy túrótortával, ami nem édes volt. Ebből fejlődött ez az egészen semleges ízű túrótorta sokoldalú felhasználásra.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A tetejére fűszervaj

ajánlat

Adhatjuk hidegen az esti partin vagy előételnek; bedobhatjuk pár percre a forró sütőbe, hogy ráolvadjon a vaj, így is remek!
Meleg előételnek számtalan mártással szolgálható: spenóttal, hagymamártással, zöldfűszeres- vagy snidlingmártással, akár szardella-, vagy gyümölcsmártásokkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  2. A túrót áttörjük és összekeverjük a tojások sárgájával.
  3. A sajtokkal és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd fűszerezzük.
  4. Zsemlemorzsával sűrítjük.
  5. Legvégül a tojáshabot óvatosan a masszához keverjük.
  6. Forró sütőbe helyezzük, pár perc múlva takarékra állítva lassan sütjük.
  7. A kihűlt tésztára kenjük a még lágy fűszervajat.
  8. Amennyiben hidegen adjuk, úgy néhány órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Fűszervaj:

  1. A hagymát lereszeljük, pár deka vajon kicsit megszelidítjük.
  2. A tűzről levéve tovább kevergetjük.
  3. Amikor már langyos, hozzákeverjük a többi vajat, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
  4. Legvégül a megvágott petrezselyemzöldet adjuk hozzá.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 883
elküldve: 15
receptkönyvben: 525
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos túrótorta, túrótorta sósan

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brokkoli65
brokkoli65 Sat, 2018-09-01 07:36

Nagyon szimpatikus recept! Elkésziteném egy kedves kollégám szülinapjára. Hogy ne süljek fel vele, pontosítanád a sütés hőfokát és idejét?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2018-09-01 17:15

Kedves brokkoli65!

A sütési időt közvetlenül a receptkép alatt találod, a sütést pedig semmiképp se magas hőfokon végezd, 160 fok környékén megfelelő lesz.
Jó sütögetést!

Nosalty csapata

Tecuko
Tecuko Sat, 2016-04-16 15:59

Kedves Ildikó :)
Ma elkészítettem,remek recept.Nagyon ízlett.
Csak ajánlani tudom mindenkinek :)
Köszönöm:
Tecuko

bal.zsam
bal.zsam Wed, 2013-05-29 16:13

Ez furcsa, pár perc múlva megjelentek a hiányzók. Akkor nekiugrok!

bal.zsam
bal.zsam Wed, 2013-05-29 16:07

Én csak most bukkantam rá a receptedre, biztosan profik a hozzászólók is, de a receptben nem szerepel se a túró, se a tojás, így akárhogy szeretném, nem tudom elkészíteni.

magaduram
magaduram / magaduram Fri, 2011-12-02 01:02

Ildikó, már rég feltűnt, hogy lángelme vagy, nagyon bírom a receptjeidet. Mintha nekem találnád ki őket: egyszerű elkészítés, jellemzően E-mentes, minőségi alapanyagok és jó adag kreativitás. Ez is zseniális, köszönöm.

szimlne
Szimlne / szimlne Mon, 2010-11-08 22:41

Most került rá sor,hogy ekészítettem ezt a sós túró tortát.Egy szóval kifejezve, mennyei.
Egy biztos,minden héten egyszer elkészítem.
Annyit változtattam rajt,hogy a zsemlemorzsa helyett zabkorpát raktam bele. A tetejére meg egy krémsajtot kevertem ki medvehagymával.

Zsu

aniko74
aniko74 Sat, 2010-08-21 10:47

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, biztos siker. Köszönöm a receptet.Nálunk nagyon gyorsan elfogyott.Párom szerint ezzel bárkit lelehet venni a lábáról. Ezek után sűrűn elfogom készíteni.

488
tehéntúró 50 dkg
tojás 8 db
cukor 1 ek
vaj 10 dkg
krémsajt 10 dkg
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
0 ízlés szerint
vaj 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint