Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóska mártás grízzel és tükörtojással

Sóska mártás grízzel és tükörtojással
Sóska mártás grízzel és tükörtojással
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a sóskát! Szerintem grízzel az igazi.

hozzávalók / 3 adag

Sóskához

Grízhez

Tükörtojáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskát tisztítás és mosás után lecsepegtetjük.
  2. Egy fazékban felforrósítunk egy evőkanálnyi olajat, és beletesszük a mosott sóskát. Egy csipet sóval meghintjük, és fedő alatt megfonnyasztjuk.
  3. Ezután elkeverjük a liszttel. (Én annyi evőkanál lisztet teszek bele, ahány marék a sóska, amikor kinyomkodom a mosó vizéből.)
  4. Hozzáöntjük a tejet, és egy kézi mixerrel jól elkeverjük.
  5. Kevergetés mellet besűrítjük, majd belekeverjük a tejfölt és a cukrot.
  6. A grízt egy lábaskában aranybarnára pirítjuk. Ráöntünk egy evőkanál olajat, sót, és felengedjük a mérő bögrébe öntött forró vízzel. Fedő alatt hagyjuk dagadni.
  7. Ha kész, akkor készítjük el a tükörtojást, amit a mártás és a gríz mellé teszünk.
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
377 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék, sóska pirított grízzel és tükörtojással, tejfölös sóska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

704
sóska 200 g
finomliszt 60 g
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
tej 6 dl
tejföl 2 ek
cukor 2 csipet
búzadara 1 bögre
víz 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl