Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskamártás 4. - tojással

Sóskamártás 4. - tojással
Sóskamártás 4. - tojással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos nálunk csak én szeretem a sóskát. Ahányszor csak újra hajt a kertben, mindig leszedem, és elkészítem. Két napig is képes vagyok csak sóskát enni, persze közben a családom többi tagjának mást főzök. Nagy szívfájdalmam, hogy nem eszik
a főzelékeket. Néha azért készítek krumplit  vagy kelkáposztát, de akkor legalább annyi fasírtnak vagy sült kolbásznak lennie kell hozzá feltétnek mennyiségre, mint maga a főzelék.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Utánanéztem az oldalon, van aki tejjel készíti, egyszer kipróbálom azt a változatot is. Így még édesanyám készítette, ajánlom
jó szívvel a sóskakedvelőknek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskát a szárától megszabadítjuk, jól megmossuk. 1 liter lassú forrásban lévő vízbe dobjuk 5 percre.
  2. Közben olajos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről.
  3. A forrázott sóskaleveleket leszűrjük, a rántáshoz adjuk.
  4. Két liter hidegvizet fokozatosan hozzáadva, habverővel vagy rúdmixerrel csomómentesre keverjük. Ezáltal pürésítjük a sóskaleveleket is.
  5. Sót, cukrot, ecetet hozzáadva, ízesítjük úgy, hogy az ízek harmonizáljanak egymással.
  6. Ha fölforrt, 2-3 tojást beleengedünk lassan keverve, le ne égjen, a tojássárga egészben maradjon.
  7. Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges.
  8. Ha nem elég sűrű, lehet kis habarással korrigálni. (Én nem szoktam.).

  • elkészítettem: 600 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 628
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos sóskafőzelék, tojásos sóskamártás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-10 13:24

Kedves Éva-Anyóca !
Édesanyám készítette így, másképp nem is ismerem, de ki fogom próbálni !
Így csak ez maradt meg bennem. A sóska jöhet bárhogy, bármikor nekem.
Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-09 18:51

Kedves olaszneanci!
Igen ,mi is szeretjük a sóskát, párolás, liszttel szórás, tejjel felöntés, főzés, ízesítés, édesítés,turmixolás, és főtt burgonyával, főtt tojással, két napig is ehető, és esszük is:-))))
Idén már volt szerencsénk hozzá, nemsokára újra lesz, jót tett neki az eső:-)))
Kipróbálom a legközelebbi alkalommal így is:-))
Apum az a főtt-füstölt sonka levével felöntött ,ízesített sóskát szereti, azaz a sósabb változatot, de a főtt burgonya és tojás itt is megvan:-)) Max.: eszik még hozzá sonkát:-))
Rengeteg változata van,hmmm....:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

304
sóska 15 dkg
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 8 evőkanál
1 ek
cukor 5 ek
ecet 1 kk
tojás 2 db