Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskamártás Helgától

Sóskamártás Helgától
Sóskamártás Helgától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig liszttel szoktam behabarni, de elfogyott a finomlisztem (más lisztfélével nem ízlik), viszont a burgonyakeményítőtől sokkal selymesebb lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott sóskát kevés víz hozzáadásával lassú tűzön felolvasztjuk.
  2. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd botmixerrel pépesítjük.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt és a burgonyakeményítőt.
  4. Beleöntjük a sóskához, felforraljuk, ha szükséges, adunk még hozzá vizet, sózzuk, cukrozzuk. A kívánt sűrűségűre főzzük.
  5. Tálalhatjuk pl. kemény tojással, tükörtojással, rántottával vagy zsemletöltelékkel is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 119
össznézettség: 191 414
elküldve: 1
receptkönyvben: 141
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös sóskamártás, sóskafőzelék, főzelék sóskából

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

165
sóska 45 dkg
zsemle 1 db
tejföl 175 g
burgonyakeményítő 2 csapott ek
0 ízlés szerint
cukor 1 ek