Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskamártás penne tésztával

Sóskamártás penne tésztával
Sóskamártás penne tésztával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, hogy egy egyszerű sóskamártás, de miért ne raknám ki. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megpirítjuk. Erre tesszük rá a még fagyos sóskát, amit vízzel öntünk fel.
  2. Eközben felrakjuk a vizet forrni, majd bele a tésztát.
  3. Elkészítjük a rántást. 5 ek napraforgó olajat és 2 ek lisztet teszünk egy serpenyőbe, éppen csak összepirítjuk. A sóska levéből teszünk hozzá, jól elkeverjük. Majd a mártáshoz adjuk, s csomómentesre keverjük.
  4. Sóval, borssal (lehetőleg színes borssal) ízesítjük. Ezután mehet hozzá a tej és a cukor. Ezután összeforraljuk.
  5. A kifőtt tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Xin

Mióta szakács: 2020.01.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóska tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
sóska 450 g
víz 1 dl
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 200 ml
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
cukor 4 ek
penne 350 g