Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskaramelles krém

Sóskaramelles krém
Sóskaramelles krém
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közvetlen tálalás előtt megszórtam kevés sóvirággal, de tálalhatjuk 1-1 ek. tejszínhabbal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját simára keverjük.
  2. A cukrot egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vizet, felfőzzük, majd magas hőmérsékleten kb. 5-10 percig főzzük, míg a szirup szép barna lesz.
  3. A hőmérsékletet alacsonyra állítjuk, a karamellhez öntjük a tejet és a tejszínt, és melegítjük, míg a karamell felolvad. A sóvirággal ízesítjük.
  4. A karamelles-tejszínt a tojások sárgájához keverjük, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot is.
  5. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 hőálló edénykébe (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  6. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 percig gőzöljük.
  7. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 558
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós karamell, sült karamellkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
tej 150 ml
habtejszín 300 ml
tojássárgája 4 db
cukor 120 g
víz 80 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
sóvirág 0.25 teáskanál