Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskás-sajtos csirkemell

Sóskás-sajtos csirkemell
Sóskás-sajtos csirkemell
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavaszi vitaminhiányos állapot megszüntetésére gondolkodtam azon, hogyan lehetne minél több vitamint bevinni a szervezetbe. Sajnos sem a sóskát, sem a spenótot nem szeretem, viszont tudva levő a magas vastartalma. Hogy valamilyen formában fogyasztható legyen, így találtam ki ezt a receptet. A kislányom, aki soha nem ette meg a sóskát, nagyon finomnak találta az ételt. Igaz, hogy a sütés során azért csökken a sóska vitamintartalma, de azért még így is marad benne bőven.
Gyorsan elkészíthető, és nagyon laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most hercegnő burgonyát készítettem mellé köretként, de ajánlom hozzá még a tavaszi friss salátát is, úgy kisebb az étel kalória-tartalma.
Mivel a husi nagyon laktató, így fejenként elég az egy adag csirkemell.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filézett csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A csirkemellekre egyenként rárakunk 2 levél sóskát és egy vékony szelet sajtot, majd összehajtjuk.
  3. Az összehajtott-töltött csirkemellek mindkét oldalát teflonos serpenyőben vajon hirtelen megkapatjuk, majd enyhén vajazott tepsibe tesszük, és kb. 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A serpenyőben visszamaradt vajba szórjuk az apróra vágott újhagymát, fokhagymát és a megmaradt aprított sóskát.
  5. 2-3 percig hirtelen megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a megmaradt és lereszelt (vagy apróra kockázott) sajtot, majd az egészet összeforraljuk.
  6. Tálaláskor a sült csirkemellekre öntjük az elkészített szaftot, melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 173
elküldve: 6
receptkönyvben: 175
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tötlött csirkemell sajttal és sóskával, sajtos sült csirke sóskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dlabanc
dlabanc Fri, 2017-07-21 22:18

Nekünk is nagyon ízlett, könnyű volt az elkészítés, és az egész család dicsérte. Mi annyi változást eszközöltünk, hogy kicsit jobban megpakoltuk a húst sóskával, keveselltük azt a 2-2 darabot, illetve amit nagyon tudok ajánlani, volt itthon egy kis fetasajtunk, és néhány szeletbe azt tettünk. Sokkal jobban kihozta a sóska ízét. Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem, az biztos. Ahogy az is, hogy legközelebb csak feta lesz a nyerő, ajánlom másoknak is azzal kipróbálni .:)

debmo
Debmo / debmo Sat, 2011-06-04 14:00

Kedves Combi Baba!
Nagyon örülök, hogy ízlett és annak is, hogy népszerűsíted a receptemet:). Egyébként most, hogy szezonja van, ilyenkor a mártásból nagyobb adagot szoktam csinálni és a maradékot lefagyasztom. Így már csak a hússal kell bajlódni. Így még gyorsabb a recept. További szép napot.

Combi Baba
Combi Baba Sat, 2011-06-04 09:49

Debmo!

Megcsináltam a sóskás csirkemellet, hát ez valami isteni! :) Mindenkinek nagyon ízlet!
A receptet az ismerőseim között tovább adtam, hogy sóskából nem csak mártást lehet csinálni. :)

695
csirkemell filé 4 db
sajt 20 dkg
sóska 15 dkg
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg