Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sózott kápia

Sózott kápia
Sózott kápia
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem emlékszem, hol találkoztam a recepttel. Minden évben jó pár üveggel készítek belőle nyár végén, ősz elején. Nagyon sokféle ételbe használom, többek között pörköltfélékbe, zöldséglevesekbe. Ha a mérleg megengedné, és ehetnék zsíros kenyeret, arra is lehetne egy kicsit kenni belőle. Remek, friss ízt ad az ételeknek. 

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kápia paprikát megmossuk, az erét és a magokat eltávolítjuk. Húsdarálón ledaráljuk.
  2. 1 kg tisztán mért darált paprikához 20 dkg sót keverünk, picit állni hagyjuk, hogy a só feloldódjon.
  3. Kicsi üvegeket színültig megtöltünk, rátekerjük a fedelét, és már mehet is a kamrapolcra.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
250 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

kápia télire

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lvali
lvali Mon, 2018-09-03 19:04

en is igy keszitem mar sok eve,telen jol helyettesiti a friss paprikat, nagyon finom.Egy kis erospaprikat beledaralva nagyon izletes!

64
kápia paprika 1 kg
20 dkg