Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sózott lazac

Sózott lazac
Sózott lazac
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hal sózása óriási tradíció Oroszországban. Minden valamire való háziasszony sóz otthon halat a családnak. Fontos, hogy a lazac friss legyen, és természetesen ellenőrzött, mivel nyersen fogjuk enni. Bőrrel együtt sózzuk, egészben. A receptet felezhetjük is, ne tároljuk három napnál tovább.

hozzávalók / 6 adag

  • 800 g lazac (filé egy darabban)
  • 1 ek cukor
  • 2 ek nagyszemű tengeri

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot megmossuk, és jól felszárítjuk, hogy ne maradjon rajta víz.
  2. A cukrot a sóval összekeverjük, és a hal mindkét oldalát finoman bedörzsöljük. Tányérra tesszük, frissen tartófóliával légmentesen befedjük.
  3. 24 órára hűtőbe tesszük.
  4. A maradék sót egyszerűen töröljük le róla, és szeleteljük.
  5. Tálalhatjuk kapribogyóval, mint én, de szójaszósszal is nagyon finom. Adhatunk hozzá tormaszószt is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

nyers lazac, lesózott lazac, nyers sós lazac

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
lazac 800 g
cukor 1 ek
2 ek