Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti aglio e olio

Spagetti aglio e olio
Spagetti aglio e olio
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető olasz tésztája. Mi nagyon szeretjük, mert a fokhagyma és a petrezselyem egyébként is a kedvenceink között van.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fokhagyma és a petrezselyem mennyiségét mindenki maga határozza meg, de ennél az ételnél ez a két összetevő a domináns és, ha kevés van belőlük, akkor az étel elveszíti a sajátosságát. (Durum tészta helyett természetesen más tésztával is elkészíthető.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát sós vízben, leszűrjük, félretesszük.
  2. Serpenyőben az olajon lepirítjuk az elzőleg összezúzott fokhagymát és a végén az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk (csak azért a végén, hogy a C-vitaminból minél több benne maradjon:) ), majd kissé megsózzuk.
  3. A félretett tésztát egy edényben összekeverjük ezzel a lepirított "szósszal", az egészet összemelegítjük, tálaljuk és már élvezhető is a fokhagymás-petrezselymes tészta finom zamata.

  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 399
elküldve: 5
receptkönyvben: 694
elkészítve: 37/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Pary

Mióta szakács: 2009.07.23.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-petrezselymes tészta, olasz tészta fokhagymával és petrezselyemmel, petrezselymes tészta fokhagymával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ekata80
ekata80 Mon, 2014-02-03 21:34

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, bár én petrezselyem híján zellert használtam.

darzsi
darzsi Tue, 2014-01-28 19:42

Szia!
A fokhagymához még gyömbért pirítok,isteni!

Pary
Pary / Pary Wed, 2014-01-29 09:42

Szia,
Gyömbérrel még nem próbáltam, de biztosan fínom, legközelebb kipróbálom in is :)

bead
B-Cs / bead Fri, 2012-08-03 11:16

Az állandó tésztafavorit. Mióta először készítettem újra és újra napirenden van. Annyi csalással, hogy néha kb egy ujjnyi csík kenyérszalonnát (nem többet) apróra vágva megsütöm a fokhagymával és arra jön a tészta. Ma is ez az ebéd itthon.

Gombócka
Gombócka Tue, 2010-12-28 18:02

Szia Pary!
Ma elkészítettem a receptet, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!!! Csak ódákat tudok róla zengeni! Felkerült a sokszor elkészítjük kategóriába :) Hálásan köszönjük!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-10-20 17:37

Valóban nagyon finom ez a tészta, én még szoktam bele rakni (aki szereti az erőset) száraz paprikát, amit a füzérről tépek le és apróra csípkedem, vegetát, borsot. A paprikát is az olajba teszem bele, és megpirítom. És aki igazán ínyenc, rakjon a legvégén a tetejére tejfölt. Isteni!

507
spagetti tészta 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint