Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából

Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából
Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az spagetti örömlány módra Campania és Lazio tartomány kedvelt tésztaétele. Ahány ház, annyiféle képen készítik - van, aki tesz bele chilit, van, aki kihagyja a szardellát. Eredete vitatott, egyesek a nápolyi bordélyházakban kínálták a XX. század elején a klienseknek a látogatás után, mások szerint viszont maguk az örömlányok fogyasztották hajnalban egy-egy műszak után. Ugyanakkor Sandro Petti építész magának tulajdonítja a receptet: azt állítja, ő alkotta meg a receptet, amikor barátai késő este értek oda az éttermébe, a szakács már hazament, ő pedig azt az utasítást kapta, hogy "örömlány gyorsan" állítson össze valami vacsorát. Mindegy is, honnan ered, igazi olasz finomságot kap, aki ezt készíti vacsorára.

www.barilla.hu

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg spagetti tészta
  • 3 ek vaj
  • 3 tk extra szűz olívaolaj
  • 6 db sós szardellafilé mozsárban kicsit összenyomkodva
  • 3 gerezd fokhagyma vékonyra vágva
  • 1 tk sós kapribogyó
  • 65 g magozott, felezett olívabogyó
  • 1 kg hámozott paradicsom vékony szeletekre vágva
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy szószos lábosban melegítsük össze az olívaolajat és a vajat.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát és a szardellát.
  3. Ha a fokhagyma barnulni kezdett, adjuk hozzá a kapribogyót, az olívabogyót és a paradicsomot.
  4. Folyamatosan kevergetve főzzük.
  5. Közben a bő, sós vízben főzzük készre a tésztát,
  6. 20 perc után zárjuk le a szósz alatt a gázt, és öntsük a leszűrt, al dentére főzött tésztára.
  7. Friss petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spagetti örömlány módra, szardellás tészta, paradicsomos spagetti szardellával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyevuska
gyevuska Mon, 2015-01-05 23:35

Másodszor készítettem el, most facsartam bele egy kis citromlevet is, ami szerintem megdobta egy kicsit az ízét. Egyik kedvenc receptem! Köszönöm!